Група COOL DEN ще представи песните от третия си албум “ФАР и ФАКЛА” с концерт на 8 Юни, от 20:00 часа в Stroeja Open Air.

Момчетата обещават незабравимо шоу, с много гост музиканти и изненади.

“ФАР И ФАКЛА” вече е публикуван във всички стрийминг платформи (Youtube, Spotify, i-Tunes и др.), а след 8 юни ще може да се вземе и на физически носител.

Относно албума момчетата споделят “Избрахме заглавието “Фар и факла”, за да насочим слушателите ни към това, че сами могат да бъдат своя пътеводна светлина. Когато се осланяме на правилните ценности и автентичните човешки примери, можем да горим и светим неизчерпаемо. Фарът е символ на светлината по пътя на далечния пътешественик. Факлата осветява непосредственото неизвестно пред носа ни. С нея можем да възпламеним и промяната – на първо място в себе си, във вътрешния ни свят, в индивида и накрая в обществото. Човек има нужда и от двете, за да върви през живота не само остарявайки, а и помъдрявайки.”, а Никола Симеонов добавя “Като музиканти ние “горим”. Пишем музиката си с истинска страст и пламтяща вяра в доброто. Албумът е събрал много различни стилове, различни лирически тематики. Надяваме се, че всички те са обединени именно от този пламък, който искаме да предадем и на слушателите..

Продуценти на албума са самите COOL DEN, Ко-продуцент и аудио обработка – Стоян Бозов – Creative Labs Studio. Дизайна на обложката и цялостната визия на албума са дело на младата и талантлива Искрена Димитрова. В албума участват много приятели и гост музиканти – Николаос Цитиридис, Александър Михайлов, Методи Кръстев, Радослав Гергов, Николай Лямов и др.

Албумът се осъществява с подкрепата на Национален Фонд Култура.

“Фар и Факла” е третия студиен албум на групата. През 2021 те издават “Тази земя”, а само година преди това дебютират на с първия си албум, озаглавен скромно “1”. COOL DEN се сформират случайно, от една случайна среща на на Никола с Ивайло, през 2018 година на Витошка.

Текстовете им са изпълнени с истории от и за живота, наблягат на емоции и теми които докосват всички възрастови групи. Някои ще ви накарат да се замислите, други ще ви трогнат а трети просто ще ви разтанцуват и развеселят, без други претенции. Ако трябва да се обобщи с няколко думи: Ще чуете песни за хората.

Очакваме ви на 8 ЮНИ, 20 ЧАСА, STROEJA OPEN AIR, за да подскачаме заедно!

Повече информация може да откриете на Facebook страницата на COOL DEN и в YouTube канала!  А от съвсем скоро можете да намерите и албумите на групата в Aldoo.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви