Кацане на комета
Кацане на комета

Най-разпространените конспиративни теории за Слънчевата система е събрал сайтът Cosmos Up. Предлагаме ви ги, без да потвърждаваме или отричаме каквото и да било. В крайна сметка животът ни научи, че често най-откачените неща се превръщат в железни факти. Така че – четете и сами решете на какво ще вярвате.

5. Кацането на Луната е било истинско, но кадрите са фалшифицирани
Теорията, че кацането на Луната е фалшифицирано, е сред най-популярните и най-продължителни конспирации за правителството на САЩ. По същество теорията гласи, че разпространените кадри от грандиозното събитие са съмнителни. Посочват се проблеми с осветлението, атмосферните условия и други странности, които изглеждат безсмислени и зле скалъпени. Според привържениците на тази теория фактите с несъответствията са толкова много, че е очевадно едно. Полет до Луната не е имало и кадрите са заснети на снимачната площадка.

Друга теория твърди, че кадрите определено са фалшифицирани, но не отрича, че наистина човек е стъпил на Луната. Споделящите тази версия вярват, че са похарчени милиарди долари за ракетата и горивото. И, че тя е излетяла и е кацнала на Луната. Но че човечеството в онези времена не е разполагало с техническите възможности събитието да се заснеме правилно. Има различни обяснения за това. Например, че правителството се е страхувало, че кадрите няма да са достатъчно добри. И инсценировката е направена за всеки случай, с пропагандна цел. Или пък, че астронавтите на Луната са открили извънземен живот,

но правителството не е искало тази информация да стигне до земляните. И това е била истинската причина за сриването на доста подробности от мисията.

4. Проектът Луцифер
В романа на Артър Кларк „Една одисея в космоса през 2001-та година“ странни извънземни същества използват много завързана технология. Целта е да превърнат Юпитер във второ слънце, което се нарича Луцифер. Идеята е това второ слънце да бъде направено с правилния размер и температура, за да направи всички луни около него годни за живеене. И по този начин да създаде множество нови планети за колонизиране. Така ще се осигури място за живеене на високоразвити извънземни близо до Земята или пък ново място за живеене на земляните. Дали тази идея, чиято реализация би изисквала грандиозни ресурси, е осъществима в близко бъдеще? Вие как мислите?

Според теоретиците на тази конспирация НАСА вече се е опитала да реализира проекта Луцифер. Тя възнамерява да опитва отново и отново, докато успее. Изпратените в Космоса сонди често използват радиоактивно съединение, наречено плутоний-238, за гориво, защото едва ли нещо друго работи добре за продължителна мисия.

Преди няколко години една сонда бе нарочно вкарана в авария на Юпитер. Теоретиците на конспирацията вярват, че това не е било само за защита на луните на Юпитер (които те вярват, че се опитваме да колонизираме). Но и да проверим дали можем да използваме радиоактивния полезен товар, за да се превърне Юпитер в звезда. И така да бъде реализиран проектът Луцифер.

3. Кацане на комета също е сред най-разпространените конспиративни теории

На 12 ноември 2014 година спускаемият модул Philae успя да кацне на кометата 67P/Чурюмов–Герасименко. Докато много хора празнуваха тази поредна победа на човечеството, имаше и такива, които видяха това събитие от друг ъгъл. Започнаха да се появяват различни твърдения. Те подлагаха на съмнение истинската цел на мисията и произхода на кометата. И се увеличаха след като от Европейската космическа агенция заявиха, че са фиксирали мистериозни звуци на кометата. Според конспираторите милиардите долари, похарчени за мисията, както и твърде внезапният ѝ характер, ни навеждат на мисълта, че 67P/Чурюмов–Герасименко е извънземен артефакт.

Разобличителите предупреждават, че обектът може би не е искал да бъде намерен. Някои предположиха, че това всъщност е носител на предавателна кула и че снимките показват НЛО на заден план, доказвайки, че всичко това е голяма извънземна афера, която правителствата по света се опитват да потулят.

2. Президентът Обама е бил на Марс
Президентът Обама е обвинен, че е таен агент на крайни мюсюлмански организации. Той е нещо като „Троянски кон“ и ставайки президент ще срине държавата САЩ отвътре. Той беше критикуван за липсата на служебно досие, както и за липсата си на предишен опит в политическото управление. Из масите тръгна слух, че всъщност Обама крие много по-зловеща тайна. Говореше се, че през 80-те години на миналия век, докато е бил в колежа, е участвал в съвместна програма, управлявана от ЦРУ и DARPA, и е станал „хрононавт“.

Обама е бил телепортиран на Марс с помощта на нещо, наречено „стая за скокове“ и е ходил на опасни мисии повече от един път.

Двама от пропагандаторите на тази конспирация излязоха от анонимност и заявиха, че самите те са били хрононавти.

Предполага се, че тези мисии са имали за цел да ни помогнат да сключим съюз с марсианците, за да ни помогнат да се защитим от междугалактически заплахи за нашия вид. А на Обама мисията му е била „да бъде видян и да не бъде изяден“. Разбира се, ако тези теоретици наистина казваха истината, вероятно нямаше да им се размине толкова лесно споделянето на класифицирана информация…

1. Колонизирали сме Марс преди десетилетия
Вярно е, че от десетилетия изпращаме сонди и марсоходи на Червената планета. Вярно е, че тази планета от Слънчевата система разбунва най-дилно въображението на хората и научните фантасти. „Има/Имало ли е живот на Марс“ е едно от най-честосрещаните заглавия из медиите от средата на миналия век, та чак до днес. Спекулациите продължават да нарастват всяка година относно това кога ще можем да изпратим пилотирана мисия до Марс и с какви предизвикателства ще продължим да се сблъскваме.

Има хора обаче, които са убедени, че сме отишли на Марс много отдавна и имаме създадена колония от известно време.

През 2014 г. жена, която нарича себе си Джаки, твърди, че е работила за НАСА и че е видяла доказателства за човешките колонии на Марс и за интелигентните марсианци, живеещи там. Нейната версия е: тя работила в НАСА, помагала в управлението на кацането на Viking Lander, когато видяла две фигури да вървят към спускаемия модул. Тя твърди, че на нея и колегите от съседните компютри им е прекъснато захранването, когато това се е случило.

Те изтичали на друг етаж, за да се опитат да разгледат по-добре пристигналите данни, но началниците им били заключили вратите и залепили всички пукнатини, за да не могат да гледат през тях. Жената не може да каже със сигурност дали двете фигури са изглеждали като марсианци или като човеци в скафандри – колонизатори. (Джаки има и друга теория – тя смята, че атаките от 11 септември са просто холограми.)

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви