Докато някои се възхищават на смелостта на Мадона да показва фигурата си на сцената, други фенове смятат, че изпълнителката се държи непристойно и дори подлага зрителите на „нежелана порнография“. Именно затова и бе подадена жалба срещу Кралицата на попа преди няколко дни.

Според съдебните документи, цитирани от списание People, Жустен Липе е подала колективен иск срещу 65-годишната Мадона на 30 май в Калифорния.

В него се казва, че Кралицата на попа и промоутърската компания Live Nation са „примамвали“ зрителите да си купят „скъпи билети“ за концертите от турнето Celebration през февруари и март, но „съвсем умишлено и нарочно“ са скрили информация за представленията, за да увеличат продажбите си.

Ищецът в съдебната жалба твърди, че Мадона и Live Nation не са уведомили купувачите на билети, че планираните концерти на певицата в четири местоположения в Калифорния няма да започнат навреме, както е било обещано, а вместо това началният час е бил 22:00.

В съдебните документи се казва още, че попзвездата е поддържала „гореща и неприятна температура“ по време на изпълненията си, за които фенът твърди, че голяма част от тях са били на плейбек. Forum Entertainment, Kia Forum, Acrisure Arena, Golden 1 Center и Chase Center бяха посочени в делото заедно с Мадона и Live Nation.

В делото се твърди също, че посетителите на концертите са били „принудени да гледат голи жени“, симулиращи „сексуални действия“ на сцената, подлагайки зрителите на „порнография без предупреждение“.

Това е доста изненадващо обвинение, идващо от фен на Мадона, която през цялата си кариера е поддържала изпълненията си доста освободени и сексуални. Повечето от последователите ѝ са наясно какво ще видят на сцената, като през годините тя е включвала и еротични танци в скута на Малума и Рики Мартин.

Жалбата от май срещу Мадона обвинява музикалната икона, че е участвала в „нечестни, незаконни, измамни бизнес практики“, които демонстрират нейното „лекомислено неуважение към феновете й“.

Според документите, ищците съдят певицата и нейните колаборатори за неуточнени щети за нарушаване на писмен договор, небрежно представяне в заблуждение, емоционален стрес, нелоялна конкуренция и фалшива реклама.

През януари Мадона беше съдена от двама фенове, които я обвиниха, че е започнала със закъснение поредния концерт от турнето си Celebration в Бруклин. Те твърдят, че изпълнителката участва във фалшива реклама, казвайки че изпълненията ще започнат в 20:30, а те всъщност стартирали два часа по-късно.

Три месеца след подаването, правният екип на Мадона подаде молба за отхвърляне на исковете на двамата фенове, твърдейки, че обвиненията им не са основателни.

„Никъде ответниците не са обявили, че Мадона ще излезе на сцената в 20:30 ч. и нито един разумен посетител на концерта – и със сигурност нито един фен на Мадона – не би очаквал хедлайнерът на голям концерт на арена да излезе на сцената в определеното в билетите време“, казват адвокатите на звездата.

Те допълват, че „по-скоро разумен посетител на концерта би разбрал, че вратите на залата ще се отворят на или преди определеното в билетите време, един или повече откриващи изпълнители могат да излязат, докато присъстващите пристигнат и се отправят към местата си и преди главният изпълнител да излезе на сцената, а хедлайнерът ще излезе на сцената по-късно вечерта“.

След съдебния процес през януари от Live Nation излязоха с изявление до медиите, в което се казва, че турнето на Мадона е напълно разпродадено и е получило възторжени отзиви в Европа.

Според тях, концертите в Северна Америка са започнали както е било планирано, с изключение на този от 13 декември, когато е имало технически проблеми със звука. Именно те са довели до забавяне, което обаче е било изолиран случай.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви