Тихомир Янакиев
Созопол се развива

„Най-важното за нас е обезпечаването на сигурността, така че гражданите и гостите да се чувстват защитени и спокойни“, каза кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев пред общинските съветници по време на обсъждане на подготовката  за летния сезон.

Той подчерта, че са осигурени допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша. Кметът добави и, че  с помощта на общината е закупен още един автомобил за РУ Созопол, както и че  продължава да функционира и общинско звено „Обществен ред“.

Кметът съобщи още, че  общината продължава да увеличава видеонаблюдението в града и в други населени места в общината. Той обаче уточни, че това изисква финансова обезпеченост и това е причината тази дейност да не може да се увеличи драстично.

Относно паркирането, кметът съобщи, че до 20 дни в града ще заработи още един репатриращ автомобил и това ще спомогне за по-бързата реакция при сигнали.

Друг акцент в подготовката на сезона е чистотата.   Янакиев каза, че последните улици, по които са ес извършвали мащабни ремонти – „Вихрен“ и „Мусала“ вече са почистени и измити. Машинно миене на  улици ще има и в други райони на града.

„Ще спазваме стриктно графика за почистване на Созопол и другите населени места. Нужна е обаче и подкрепата на гражданите и бизнеса. Най-малкото всеки може да почисти пред  дома си.“, заяви кметът. Той напомни за инициативата на обществения съвет „Ние сме Созопол“, по време на която бяха почистени и обновени няколко градски пространства.

Тихомир Янакиев каза също, че има комуникация с бизнеса, в която са уточнени исканията на ресторантьори, търговци и хотелиери към администрацията и изискванията на общината към тях, за да може сезонът да протича безпроблемно.

Кметът уточни още, че общината работи  за привличане на туристи  с организиране на различни културни и спортни събития по време на сезона и в крилата му – май и септември.        

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви