Петър Кънев

Водачът на листата на „БСП за България” за 2 МИР-Бургас инж. Петър Кънев, областният председател на БСП Тодор Байчев, втори в листата, общинският лидер на БСП-Бургас инж. Паруш Парушев, който е на трета позиция и областният координатор на социалистите в Бургас инж. Живко Господинов, който заема двадесет и пето място, се срещнаха с жители на бургаския комплекс „Меден рудник”. Те бяха придружени от общинския съветник Чанко Мирчев.

На срещата бяха посочени стъпките, които е нужно да бъдат направени, за да бъде постигнат достоен живот както за младите хора, така и за пенсионерите и уязвимите групи.

Сред тях са осигуряване на по-голяма размер на еднократната помощ при раждане на деца, обезпечаване на държавна стипендия за майки студентки в редовна форма на обучение, обвързване и изравняване на размера на майчинството през втората година с размера на минималната работна заплата, нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години.

За осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите социалистите предлагат преизчисляване на всички пенсии, увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“, безплатни лекарства за хората над 75-годишна възраст, създаване на държавни социални предприятия и финансиране на предприятия за хора с увреждания и осигуряване на еднократна финансова помощ за тях.

Обърнато беше внимание и на проблемите, които е нужно да бъдат разрешени, за да се развива земеделието в страната и да бъде то наистина модерно, а местният пазар да бъде обезпечаван повече от местна продукция, а не от вносна със съмнително качество.

Присъстващите на срещата задаваха много въпроси и изразиха своята позиция по актуални за страната проблеми. Те заявиха своята подкрепа към представителите на Коалиция „БСП за България“, които от своя страна поеха ангажимент да оправдаят доверието им.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви