Ден на детето

Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Община Бургас организират  множество интерактивни и образователни игри в деня на детето – 1 юни, чрез които пътуването от космоса до дълбините на Земята ще бъде възможно чрез магията на науката. Празникът е част от Дните на енергийната ефективност и зелената енергия, организирани от Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект,

Космическата картографска работилница на Географ БГ ще извиси децата високо над града и не само чрез въображение, но и чрез нови знания те ще имат възможност да разгледат Бургас с помощта на сателитни изображения от Европейската космическа агенция. Ще открият как космическите технологии помагат за опазването на околната среда и ще се изправят пред интересни картографски предизвикателства.

Училището за соларни специалисти също ще предложи атрактивни занимания – „Детско земеделие с кауза“ ще даде възможност на децата да създадат свои биоразградими градини с мисъл за значението на устойчивото земеделие. Малките творци ще могат да се включат в 3D принтиране на биосфери от рециклирани материали и ще разберат как съвременните технологии могат да бъдат в хармония с природата. Като атракция за малки и големи на алеята ще бъде представено и иновативно соларно ветрило.

От 10 до 12 часа на алеята пред „Морското казино“ малките изследователи ще се забавляват на своя празник.

След това от 12 часа организаторите канят родителите в зала „Георги Баев“ на културния център, където за първи път представители на Община Бургас и екипът на ЕнЕфект ще запознаят бургазлии с проекта за първата енергийна общност в града и с възможностите за участие в нея.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви