Гласът за Възраждане е глас за независима България. За нашето освобождение от колониалната зависимост.

Това каза пред репортери водачът на листата за евроизборите на Възраждане Петър Волгин, който проведе отворена среща с бургазлии.

Той бе придружен от Мариян Иванов, който също е кандидат за евродепутат, както и кандидатите за народни представители Борис Аладжов, Виктория Върбанова и Звезделина Каравелова.

Десетки наши съграждани отправиха редица въпроси към Волгин. Те бяха по различни теми, но предимно преобладаваха тези за войната в Украйна и възможното мирно решаване на конфликта там.

„Ако искаме в България да се случват добри неща, то трябва да гласуваме за партии, които са в състояние да ги гарантират. Възраждане със сигурност е такава партия, след като аз участва в нея. Възраждане поставя преди всичко интересите на България, а не някакви евро-атлантически ценности, нито волята на някакви партньори, посолства, Брюксел, Вашингтон и т.н.„, сподели Волгин.

Той заяви, че ако бъде избран за евродепутат със сигурност ще работи за предоговаряне на Зелената сделка, която по негови думи е в абсолютен ущърб спрямо интересите на България.

С нея се лишават от работни места хиляди хора и допълнително ни лишават от суверенитет, като затваряме нашите въглищни електроцентрали и не можем да ползваме собствения си енергиен ресурс. Трябва да направим така, че всички решения, които се взимат в Европа, да са в интересите на страната ни“, поясни той.

Други негови приоритети са свободата на медиите, както и предоговаряне на Пакта за миграцията, който крие редица опасности за страната ни.

Особено важно според Волгин е да не бъде допуснато премахването на правото на вето на всяка една отделна държава при вземането на решения.

„Целта на всеки един от нас е да се отърсим от това робско усещане. От това, че някой друг решава съдбата ни. От усещането, че някой друг ни казва какво да правим. Че сме просто едни пионки, които някакви хора местят по шахматните дъски. Ние сме хора със свое собствено мнение и трябва да го изразяваме“ , каза още журналистът.

Той бе категоричен, че свободата на словото в Европейския съюз е все по-намаляваща.

„Политическата коректност, което е другото име на цензурата, става все по-могъща и мащабна. Една от моите цели е да се боря среща това политическата коректност да завладее цялото европейско пространство. Сега се стреми да бъде изчегъртана всяка една гледна точка, която се различава от официалната. Нашата цел е да показваме различното мнение, което е разумно, а не това, което се налага отгоре от институциите, били те български или чуждестранни“, сподели Волгин.

Водачът на евролистата на Възраждане поясни, че партньори в Европейския парламент на партията ще бъде всички онези представители, които имах сходна философия с тяхната.

Това са всички онези партии, които поставят на първо място интересите на нациите си и не са съгласни въпросите да се решават от наднационални институции, в които заседават бюрократи, които никой не е избрал.

Европейските и парламентарните избори са свързани, защото сега най-важен въпрос е този, който се отнася за мира и войната. Гражданите имат избор – или гласуват за партиите на войната – ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и т.н. или гласуват за Възраждане, която е най-силната партия от тези, които подкрепят мира. Това е и партията, която може да промени политиката на България и да не бъдем засилени към тресавището на военните действия“ , каза още той.

Волгин същата така смята, че България може да бъде център и мирна площадка за преговори между Русия и Украйна, стига да не ни управляват хора, които са с примитивни страсти и русофобско мислене.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви