В началото на летния сезон колко ще ни струва сянката на плажа? Цените ще са по-високи от миналата година, а според концесионерите причината са по-големите разходи за заплати и такси. Официално плажовете трябва да заработят на 1 юни, припомня бТВ.

Дни преди началото на летния сезон подготовката на плажовете тече с пълна сила. На плаж „Крайморие“ пясъкът вече е подравнен и има поставени чадъри и шезлонги.

За тях туристите ще плащат с около 10% повече – 8 лева за чадър и 8 лева за шезлонг. На някои плажове обаче увеличението ще е по-осезаемо: 10 лв. чадър и 10 лв. шезлонг ще струват на централния и северния плаж в Слънчев бряг.

„За сравнение миналата година чадърът беше 8 лв., шезлонгът беше 7 лв. Увеличението се налага заради доста причини. Първо – увеличаване на минималната работна заплата, индексиране на цената на концесионната такса с натрупване на предходни години, тази година е с 9,5%. Най-вероятно ще се увеличат наемите на съответните заведения, които са разположени на плажа. Това съответно води след себе си увеличаване и на услугата“, заяви Николай Димитров, концесионер на плаж „Крайморие“.

В Черноморец цените се запазват като миналогодишните.

„8 лв. ще бъде шезлонга и 8 лв. чадъра. 30% се вдигна концесионната такса и наемателната такса. Засега ще задържим цените в началото. По-нататък, ако има някакви увеличения по-драстични, ще увеличим и ние“, допълни Георги Мавров, концесионер на плаж „Черноморец-централен“.

Тази година спасителите са и с ново работно време – от 9:00 до 18:30 ч.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви