Четвъртокласници на матура
Четвъртокласници на матура

Вчера над 50 000 четвъртокласници се явиха на национално външно оценяване (НВО) по български език и литература. Днес те положиха т.нар. „втора малка матура“ по математика. Изпитът се проведе в над 1700 училища в страната.

Изпитът започна в 10.00 часа и продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности бяха предвидени 30 минути повече.

Четвъртокласниците трябваше да се справят с общо 25 задачи:
– Според мен, беше сравнително лесен тестът. На мен много ми хареса. За мен това беше нещо ново, обаче мисля, че се справих добре.

– Матурите не бяха нещо, което очаквах. Очаквах да е нещо трудно, да е нещо страшно и се притеснявах. Но моята учителка ме е подготвила за това. И знам, че тя ме е научила достатъчно добре и ще се справя. Това споделиха след края на изпита възпитаници на 6-то основно училище „Граф Игнатиев“ в София.

Оценките от външното оценяване се изразяват в брой точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование.

За провеждането на теста в цялата страна днес бяха ангажирани над 13 600 квестори. Резултатите от двата изпита ще бъдат обявени до 7 юни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви