телефонна измама

Служители от Районно управление – Айтос задържали т.нар. „муле“, което на 18 май взело торбичка със сумата от 900 лв., пусната през балкон на жилище, разположено на ул. „Хаджи Димитър“ от 84-годишна жена от Айтос.

Това е 29-годишен айтозия, който направил пълни самопризнания.

По думите на жената около 15.00 ч. на 18.05.т.г. получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил се за лекар в Окръжна болница – Бургас, който заявил, че дъщеря й си счупила крака и са нужни пари за операция.

Пенсионерката се усъмнила и прекратила телефонния разговор, но около 15.10 ч. отново на домашния телефон получила друго обаждане от непознат мъж, представило се за полицай.

Той й обяснил, че се извършва полицейска акция за за залавяне на телефонни измамници и с цел съдействие на полицията я въвел в заблуждение, искайки й пари, като доказателство при залавянето на извършителите.

Жената поставила сумата от 900 лв. в банкноти от различен номинал в найлонова торбичка и ги пуснала през терасата на жилището си.

Торбичката е взета от 29-годишен айтозлия, който впоследствие е задържан от полицейските служители. Същият направил пълни самопризнания за извършеното престъпно деяние. Работата по случая продължана от служители на Районно управление – Айтос.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви