Подкрепата към Възраждане расте, защото останалите политически сили в страната излъгаха избирателите си.

Това каза пред репортери в Бургас народният представител, кандидат за нов мандат и зам.-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев. Той провежда редица срещи в града и областта, където запознава хората с предизборната програма на партията.

„Имам многократни разговор с бургазлии и основното нещо, което искат от нас е да не предаваме всичко това, което казваме и да продължаваме това, което вече правим трети парламент. Българинът не е изморен от избори, а да бъде лъган. Той е обезверен и вече не вярва на никого. Затова и избирателната активност е ниска, а не защото имаме чести избори. Трябва най-после това, което от Възраждане вършим, да бъде правено от всички политически субекти и те да изпълняват поетите ангажименти. Само преди няколко месеца видяхме, че една част от тройната коалиция ГЕРБ – ПП-ДБ – ДПС обясняваха, че ще вкарат Бойко Борисов и Пеевски в затвора, а другите, че Асен Василев никога повече няма да бъде министър. Те сами излъгаха своите избиратели. Затова Възраждане расте и хората гласуват за нас. Очакваме да имаме сериозен изборен резултат“ , каза той.

Ганев изрази надежда, че на изборите 2 в 1 през юни българите ще проявят здрав разум и повече активност. Той е категоричен, че купените и корпоративните гласове няма да имат никакво значение, ако има висока избирателна активност.

„С личен пример от Възраждане вече трети парламент показваме, че стоим зад думите с делата си. Затова вярвам, че ще получим доверието на българския избирател. Вече и социологията не може да скрие, че сме втора политическа сила, а както се вижда има вероятност да сме и първа, защото социолозите се застраховат, като казват, че има 600 000 български граждани, които са решили да гласуват, но не казват за кого. От Възраждане казваме, че не може така да продължава развитието на България. Трябва да се сложи край на 35 години безпътие, евро-атлантизъм и предаване на националния интерес“ , сподели зам.-председател на Народното събрание.

Ганев каза още, че червените линии за другите партии не са към Възраждане, а са посочени от евро-атлантическите им партньори и общностните им интереси, които защитават.

„Преди няколко месеца попитаха Денков за поредните санкции, които се налагат върху Русия и как се отразяват те върху България. Той отговори, че не го интересува какво е въздействието върху страната ни, а важното е пострада руската икономика. Вече три народни събрания сме търсен партньор, канени сме за разговори и водим такива всички, с изключение на ДПС“ , поясни той.

Зам.-председателят на Възраждане допълни, че за да се получи подкрепата за управление от страна партията, то те не искат министерски постове или високи постове, а определени политики.

Мариян Иванов, Цончо Ганев, Борис Аладжов
Мариян Иванов, Цончо Ганев, Борис Аладжов

„За нас България не трябва да влиза в еврозоната без да бъде питан българския народ. В крайна сметка приемането на еврото ще касае поколения българи напред. Отговарят ни, че няма как да отидем на референдум, защото българите ще гласуват против. Социологията показва, че над 80% не искат в еврозоната. Второто ни желание е предоговаряне на членството ни в Европейския съюз по отношение на енергетиката и земеделието, защото това е жизненоважно за нашата икономика. Пак ни се отговаря, че това са общностни интереси и ние нищо не можем да предоговаряме. Третата ни политика е да се спрат всички санкции срещу Русия, защото за българските интереси и за родния бизнес е важно да продължим да изнасяме продукцията си там, защото сме смазани като производители от Западна и Централна Европа. Не на последно място смятаме, че българите трябва да бъдат попитани дали да продължим да бъдем член на НАТО. Ако икономиката се възстановява, то едно въвличане на България във война за нас е пагубно. НАТО вече две години води война с Русия. България няма място в този военен конфликт и не трябва да изпращаме никакво оръжие в Украйна, още повече пък военни подразделения. Това са условията ни за разговори и подкрепа, така че да има следващо правителство. Няма да влизаме в преговори с каквито и да е било обещания за управление, ако тези политики не се изпълнят. Затова и не искаме лица от Възраждане да заемат министерски постове или ръководни постове“ , заяви Ганев.

Той допълни, че нарастващата подкрепа Възраждане в България е и нещо, което се случва и в Западна Европа.

„Видяхте какво стана в Нидерландия, Австрия, Унгария. Виждате и какво се случва сега с Алтернатива за Германия, където те печелят във всички частични местни избори. Те ще бъдат едни от основните наши партньори в Европейския парламент“ , каза още той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви