Спартак Плевен победи със 77:64 (20:17, 14:17, 16:17, 27:13) Черноморец във втория мач и изравни серията за бронзовите медали (1-1) в Националната баскетболна лига.

Така третото място в първенството ще бъде решено в понеделник, 27 май, когато „акулите“ ще приемат плевенчани в зала „Бойчо Брънзов“.

„Мислехме, че Плевен ще ни дадат мача. Казах на моите играчи в съблекалнята, че по принцип в живота, ако искаш нещо да спечелиш или да вземеш, трябва да отидеш и да го вземеш, а не да чакаш някой да ти до даде наготово. Това беше нашата ситуация. С две думи – мача го отписвам и чакам нещо да стане наготово. Няма как да стане.

Сега отиваме в Бургас. Със сигурност ще ни бъде последният мач за сезона, казах им го и в съблекалнята. Няма да има повече. Казах им, че не искам да се карат помежду си, защото днес някои от тях видях, че го правеха. В този момент от сезона нямаме време и място за такива неща и такова поведение. Просто трябва да си играем нашата игра, да пазим и да се борим, защото както ние ги доминирахме в борбата под коша в първия мач, днес те го направиха. Така че, ако искаме да спечелим този медал за трето място, трябва да се борим и да спечелим борбата“, коментира Васил Евтимов.

„Спартак няма победа в Бургас от много дълго време, може би откакто ни победиха в плейофите в първия мач преди две години и ни взеха домакинското предимство, но това нищо не значи. Доволен съм, че сме домакини, имаме още един мач пред нашите фенове, защото много голяма част от тях като че ли искаха да се върнем в Бургас и да ни гледат още веднъж. Доволен съм за тях, ще се опитаме да ги зарадваме още един последен път“, допълни треньорът на бургазлии.

Черноморец игра в променен състав от предишния двубой – с Христо Захариев, Евгени Хаджирусев и Шон Смит, но без Виктор Онудиуе и Тони Троша

Двубоят започна много оспорвано, като двата тима на няколко пъти си разменяха водачеството. Разликата обаче така и не надхвърли 4 и след десет минути игра домакините бяха напред с 20:17.

Серия от 7:0 в полза на Спартак направи разликата двуцифрена малко след старта на втория период. Тимът печелеше борбата под коша, вкара 6 тройки само за първото полувреме, но допускаше повече грешки и на почивката равенството бе възстановено – 34:34.

Баскетболистите на Васил Евтимов на няколко пъти повеждаха с 6 след подновяването на играта, но всичко остана да се реши в последната част, която започна с минимално предимство за тях – 51:50.

Домакините направиха нов обрат в началото на решителната четвърт, но малко след това на таблото отново имаше равенство – 59:59. Последва обаче впечатляваща серия от 16 безответни точки в тяхна полза, с което те се откъснаха в резултата и на практика решиха всичко в своя полза.

Травис Макконико реализира 16 точки, Евгени Хаджирусев и Шон Смит добавиха по 13.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви