На 1 юни идва спасението – персоналът за моя хотел от Бангладеш. Това съобщава пред Труд news Веселин Налбантов, хотелиер и заместник-председател на БХРА.

Някои от работниците от Бангладеш и Виетнам пристигнаха по-рано, но моите идват на първи юни, подчертава Налбантов. По същия начин спасяват сезона основната част от хотелиерите.

През годините зам. председателят на БХРА непрекъснато алармира за намаляващите български кадри по хотелите. Добрите бармани и сервитьори предпочитат да работят в чужбина, където заплащането е много по-добро.

Затова на собствениците на заведения и хотели им се налага да внасят работна ръка. Обучават ги на място, в самото заведение.

Това става с провеждане на „курс“, по време на който опитните служители предават уменията си на новодошлите. Новите българи учат в движение и езика.

10- 15 000 туристи има вече в момента в Слънчев бряг. И тази година, както и миналата, чакаме предимно румънци, поляци, чехи, словаци, англичани и немци. Руските туристи няма, за съжаление, защото те са добри туристи.

Всички туристи са добре дошли при нас- руснаци, украинци, за всички гости сме подготвили много добри условия. Комплексът е в пълна готовност.

Според Налбантов, за съжаление, сезонът става все по-кратък. И тази година, заради по- студения май, сезонът на плажа реално ще започне към средата на юни.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви