Изключително свежо, пъстро и изпълнено с броене до 12 шествие се състоя днес в Бургас.

Стотици бургаски абитуриенти се включиха в празничния парад, който премина през централните улици „Александровска“ и ул. „Богориди“ до Морската градина.

Там те бяха посрещнати от церемониал майстор, който ги насочваше да преминат по червения килим до платформата за снимка с кмета на Бургас, която запечата завинаги тържествения момент. Отстрани пък бяха подредени гвардейци с български знамена.

Приветствия към зрелостниците бяха развявани във въздуха от бургаски парапланеристи, а малко след 20:00 часа в тяхна чест започна празнична заря, която озари небето над Морската градина.

„Знаете ли къде са най красивите абитуриенти? В град Бургас. Най умните, най талантливите – всички вие утре ще отлетите. Но ние решихме да ви подарим едно прекрасно преживяване на най популярното място в Бургас. Нека да запазим този миг в архивите на нашия град. Като кмет искам да ви пожелая най голямото щастие не света да се случи на всеки един от вас. Знайте, където и да ви пръсне живота, тук в Бургас ще ви чакаме да се върнете. Обичаме ви, вие сте нашите деца и се гордеем с вас!“, каза кметът Димитър Николов на зрелостниците.

Тази година Бургас изпраща близо 2200 абитуриенти.

Парадът на абитуриентите бе посветен на честванията по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви