Увеличаването на площта на апартамент в жилищна сграда традиционно се извършва чрез добавяне на пространство от мазета или тавани (за апартаменти на последния етаж). Но се оказва, че можете да разширите своя апартамент и чрез усвояване на тераса с итонг.

Има различни начини за обединяването на балкона с кухня, всекидневна или всяка една друга стая.

Понякога се налага глобална намеса – разрушаване целостта на стената между стаята и балкона. Парапетът се премахва напълно, което води до голяма свободна зона. На мястото на доскорошното балконско пространство можете да организирате пълноценна стая, например спалня, в която да поставите тоалетка, малък гардероб, стелаж за книги и така нататък.

Разбира се, повечето собственици на апартаменти предпочитат да използват новото пространство за разширяване на основната стая.

Тъй като освободените метри се планират да се използват за жилищни нужди, конструкцията трябва да е здрава. Ето защо, при усвояване на тераса с итонг, наличието на колкото е възможно повече армировка е добре дошло.

Не трябва да се залага на пластмасови елементи.

За остъкляване се използват само металопластични рамки, съответстващи на климатичните условия. Необходимо е монтажът им да се извърши компетентно и професионално. Балконът е изложен на различни атмосферни влияния, примерно, на силен вятър, затова изстива доста бързо. За да се избегне образуването на течение, броят на отваряемите секции на прозореца следва да се сведе до минимум. Препоръчително е отварящото се крило да бъде разположено по средата.

Терасата трябва да е напълно изолирана от всички страни: подът – както по обичайния начин, така и с помощта на системата „топъл под“, таванът и стените – с минерална вата, плочки или пластмаса, дърво, пяна и накрая, декоративно покритие.

Добро решение би било да се проведе електричество към усвоената тераса. Проблеми тук могат да възникнат поради факта, че стената, свързваща разширението и основната стая, е външна.

Ето защо не се допуска основно окабеляване, както и отопление.

Ако в свързаната зона трябва да се монтират домакински уреди, тогава окабеляването за тях се извършва през метална тръба, предварително забита в ъгъла на стената. Отстрани на стаята жицата се вкарва в гнездото, монтира се блок с три или повече гнезда.

Разбира се, подобен ремонт – усвояване на тераса с итонг, има своите предимства и недостатъци. На първо място, преустройството ще отнеме много време и разходи. За да направите всичко правилно са нужни познания. Затова е по-добре е да се доверите на професионалисти.

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви