Десетки жители и гости на Бургас се включиха в инициативата „Книги на ротация“, която се проведе снощи на пл. „Тройката“. Събитието се организира от коалиция ГЕРБ-СДС, а идеята е на Любен Дилов-син.

Самият той се пошегува, че ротацията на книги в Бургас е много по-успешна от ротацията на министри в София.

„Това е форма на почивка от политиката. Поканихме бургазлии да си разменяме книги. Донесли сме и нови издания, за да не е всичко антиквариат. Инициативата има и закачлив момент – няма да ротираме министри, а ще ротираме книги. Но да не се заричаме, защото с ротирането на книгите е ясно, с министрите е по-сложно“, пошегува се Дилов, който е в листата с кандидати за народни представители от Бургас.

Той подчерта, че датата на инициативата не е избрана случайно – 22 май е препратка към номера на бюлетина 22, с която коалиция ГЕРБ-СДС се явява на тези избори.

Сред книгите, които се „завъртяха“, имаше както нови заглавия, така и класики като „Портретът на Дориан Грей“ на Оскар Уайлд, „Улица Консервна“ – Джон Стайнбек, „Мартин Идън“ – Джек Лондон, „Изкуството на войната“ – Сун Дзъ, „Жената на Генерала“ – Борис Ангелов, „Баронг“ на Иво Баев и др. Особен интерес сред присъстващите предизвикаха броевете на списание “L`Europeo”, което Любен Дилов издава.

В „ротацията на книги“ се включиха кандидатът за евродепутат Борислав Киров, кандидатите за народните представители от бургаската листа на ГЕРБ-СДС, както и общински съветници в ОбС Бургас.

Всеки от тях донесе по няколко любими заглавия и си тръгна с книга.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви