Наркотици
Снимка Архив

58-годишен сливналия беше заловен да шофира с цял коктейл от наркотици в кръвта. За последното денонщие още двама останаха без автомобили и нощуваха в ареста за същото престъпление, а един – за употреба на алкохол и шофиране, съобщиха от полицията.

На 20 май около 23.50 ч. на бургаската улица „Христо Ботев“ до №7 служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес 330 Д“, със сливенска регистрация, управляван от 58-годишен мъж от Сливен, като установили, че същия шофира след употреба на цял коктейл от наркотици –

амфетамин, бензодиазепини и метамфетамин.

Водачът отказал да дава кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 21 май около 02.00 ч. на ул. „Цар Петър“ срещу католическата църква служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Крафтер“, с пловдивска регистрация, управляван от 29-годишен пловдивчанин, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични или упойващи вещества – бензодиазепини. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

На същия ден около 10.50 ч. в района до бл. 65 в ж.к. „Славейков“ служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „БМВ 320“, с бургаска регистрация, управляван от 27-годишен мъж от с. Дебелт, общ. Средец, като установили, че същия шофирал след употреба на метамфетамин. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 22 май около 00.13 ч. в с. Люляково служители от Районно управление – Руен спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, с шуменска регистрация, управляван от 56-годишен мъж от Нови Искър, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,67 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви