Спасете костенурка

Благотворителен празник „ОГЪН И ЛЕД“ в помощ на центъра и неговите обитатели ще се проведе в Спасителния център за костенурки в с. Баня на 25 май. Огън и лед на Щура лаборатория е драконово парти, в което ще видите драконова „магия“ и ще се повеселите с дракончето Драко. Да не забравяме, че драконите са най-близките роднини на костенурките

Както драконите, така и костенурките са тясно свързани със света на магията. За почитателите на фентъзито и сър Тери Пратчет не е тайна, че Светът на Диска се носи в пространството на гърба на четири слона. Те, от своя страна са стъпили на корубата на още по-гигантската костенурка А’Туин.

Чрез тази инициатива искаме да запазим магията на костенурките по нашите земи и да им помогнем да останат в природата ни и да радват идните поколения, казват организаторите.

След шоуто ще ви срещнем с малки и големи костенурки, които се лекуват или живеят постоянно в центъра. Ще ви разкажем как работи центъра и как да постъпите ако намерите костенурка в беда.

Костенурките са приятели на децата

Входната такса е в помощ на центъра и е дарение по ваше усмотрение. В спасителния център за костенурки постоянно живеят над 200 болни, пострадали, възстановяващи се и новоизлюпени костенурки. Много от тях са жертва на катастрофи, човешка жестокост, неправилно отглеждане. Някои са спасени или откупени от магазини.

Освен местни видове, тук живеят и представители на най-големите сухоземни костенурки, които могат достигнат до над метър дължина, както и най-красивите в света. Центърът за костенурки в България е уникален.

В Европа има само още 2 подобни центъра. Ако не можете да дойдете лично, но искате да подкрепите Спасителния център за костенурки можете да го направите по следните начини:

Банкова сметка на Фондация „Геа Челониа“: BG43UBBS81551086349113, ОББ PayPal: https://paypal.me/kostenurki?country.x=BG&locale.x=en_US Сметка Револют: revolut.me/ivab9bu9

За връзка: с. Баня, п.к. 8239 обл. Бургас, ул. Шипка 10 Ива Лаловска, 0886913916

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви