Евро-атлантическият път на България се изчерпи. В следващите няколко седмици трябва да изберем между това дали България да има ново начало на своята външна и външна политика или да попадне в задънената улица на историята.

Това каза на пресконференция председателят на „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов. На нея присъстваха още и кандидатите за народни представители Борис Аладжов, Мариян Иванов, Виктория Върбанова и Звезделина Каравелова.

По-късно днес представителите на „Възраждане“ ще проведат откровен разговор за бъдещето на България и на Европа с бургазлии.

„Кампанията върви успешно, но ни притеснява, че при другите политически партии не виждаме такава. Това е симптом, че те ще се борят за ниска избирателна активност, а нашата цел е тя да бъде висока. ГЕРБ и ДПС искат ниска активност, защото 50% от техните гласове са купени, контролирани или след заплахи. ПП-ДБ пък сега се разпадат пред очите ни, особено след последните разкрития за тях, които показват, че те не са нищо по-различно от една организирана престъпна група, която не се различава по нищо от ДПС и ГЕРБ“ , коментира той.

Костадинов бе категоричен, в Възраждане е единствената политическа сила, която се бори за по-висока избирателна активност.

„България няма по-голям враг от тези, които не отиват да гласуват. Най-големият враг не са партиите на посолството, не е и самото посолство. Най-големият ни враг е глупостта, апатията, леността, нихилизма и отчаянието. Не мога да обвинявам хората, които не вярват на никого, но не мога да ги оправдая. Тези, които не гласуват унищожават бъдещото на тези, които гласуват. Всеки, който не гласува, всъщност го прави за ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ“, заяви Костадинов.

Той не пропусна и темата с възможното изпращане на войски от страни на НАТО в Украйна:

„Натискът да изпратим военни контингенти в Украйна се засилва и е въпрос на време това да се случи, ако след изборите България продължи да бъде управлявана от евро-атлантическо правителство. Нашето основно послание на изборите е: Повече така не може. Време е да възраждаме България. Крайно време е да имаме българско правителство. Ние протягаме ръка към всички политически партии, без ДПС“ , поясни той.

За да има преговори обаче Костадинов поставя следните 5 ясни условия:

Провеждане на референдум за запазване на българския лев; 

Провеждане на референдум за членството на България в НАТО;

Премахване на санкциите срещу Руската федерация и създаване на компенсаторен механизъм, който да обезщети българските предприемачи за претърпените от тях щети;

Прекратяване на оръжейните доставки за Украйна и гаранции, че няма да бъдат изпратени войски там;

Създаване на преговорен екип, който да предоговори условията на членството на България в Европейския съюз;

На 9 юни имаме нужда от пълен преврат. Той трябва да бъде мирен, безкръвен. Да бъде като една нежна и кадифена революция, която най-после да изкара България от клуба на зависимите колониални държави. Реплики като тези на Сорос-Денков, който каза, че не го интересува какви ще са икономическите последствия върху България от санкциите към Русия, а само това да вреди на тяхната икономика, са едно национално предателство“ , каза още той.

Относно евроизборите той сподели, че целта на Възраждане е да създадат своя група в Европейския парламент. В нея ще бъдат поканени представители от други държави, като за целта трябва да се съберат 23 депутати от 7 страни.

Водим разговори. Шансовете са 50/50 за съставянето на група в ЕП. Смятам, че ние ще имаме поне 4-ма евродепутати. Те няма да са високоплатени екскурзианти и политически пенсионери. Ще изпратим достойни българи, които да защитават българския интерес на най-високо ниво. Залагаме на родолюбци“ , каза още Костадинов.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви