Асфалтираният път в зоната до Аксаково
Асфалтираният път в зоната до Аксаково

Димитър Главчев е поискал незабавна проверка във връзка с появилата се информация, че е асфалтирана част от път до Аксаково. Там преди дни стана тежка катастрофа с автомобил на НСО, при която имаше и жертва.

Проверката е била възложена на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение, посочват от пресцентъра на Министерския съвет.

Вчера във Фейсбук се разпространи информация, че отсечката, на която стана катастрофата с колата на Националната служба за охрана, возила към Варна лидера на ПП Кирил Петков и пиарът му Найо Тицин, е скоростно асфалтирана.

Тя се появи и на стената на дългогодишния журналист Красимир Костов, който живее в района.

При инцидента, станал в четвъртък следобед, загина 63-годишният шофьор на цивилния автомобил, а съпругата му пострада тежко. Тя все още в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ във Варна, откъдето от вчера насам отказват информация за състоянието й. Пътуващите четирима от колата на НСО са невредими.

В понеделник стана ясно, че ще има повторен оглед на двата автомобила от катастрофата, случила се на входа на Аксаково. Той ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, които разследват случая, тъй като единият от участниците в инцидента е служител на НСО.

Автомобилите от катастрофата се намират на охраняем паркинг във Варненско. Експерти ще проверят дали бутоните в колата на НСО за светлинна сигнализация са били включени. Те ще уточнят и други детайли, свързани с автотехническата експертиза.

Резултатите от аутопсията на загиналия мъж са почти готови, чакат се кръвните проби, добавят от държавното обвинение. Участъкът, на който се случи катастрофата, не се характеризира като участък с концентрация на ПТП-та или като рисков, обяви комисар Мария Ботева от Пътна полиция.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви