Tennis Europe

ТК „Авеню“ ще приеме за поредна година най-елитния турнир до 14 г. в България. От клуба съобщиха, че ще бъдат домакин на едно от най-престижните тенис събития за младите таланти – Международния турнир от календара на Tennis Europe до 14 години.

„Турнирът е от най-високата първа категория и ще се проведе от 20 до 28 май в Бургас.

Това събитие е част от ексклузивен клуб на само 15 турнира от този ранг в цяла Европа за 2024 година. За България, този турнир ще бъде единственият от този калибър, подчертавайки статута на Бургас като град, способен да организира спортни форуми на световно ниво. Бургас се нарежда до градове като Милано, Хелзинки, Лондон и Барселона, които също организират турнир от този мащаб“ съобщиха от ТК „Авеню“.

В турнира ще вземат участие над 100 млади състезатели от 17 държави, включително България, Румъния, Словакия, Израел, Чехия, Франция, Литва, Португалия, Северна Македония, Швеция, Гърция, Великобритания, Германия, Италия, Украйна, Полша, Русия и Ирландия.

Сред тях са трети и четвърти в класирането на Tennis Europe, а интерес буди и участието на наследниците на легендите на световния тенис – Евгений Кафелников и Игор Куницин.

Двама са представителите от ТК „Авеню“. Това са Димитър Топчийски и Александра Назаренко.

Топчийски е шестият поставен в турнира, първи сред българските участници и настоящ държавен шампион на страната. Назаренко е трета поставена.

„Очакваме изключително оспорвани срещи с участието на много български деца, които ще получат възможност да премерят сили с едни от най-талантливите млади тенисисти в света. Тези деца един ден ще се борят за титли на най-големите турнири от Големия шлем – „Ролан Гарос“, „Уимбълдън“, „Australian Open“ и „US Open“.

Нека заедно се насладим на тенис от най-високо ниво и подкрепим младите таланти! Очакваме ви на кортовете на ТК „Авеню“, призоваха от клуба.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви