Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Дванадесетте съзвездия на небето имат своите дванадесет зодиакални знака. Те са: Овен,Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Всяка от планетите, попаднала в даден знак, попада и под неговото влияние. Това влияние може метафорично да се оприличи на обличането на костюм. С този „костюм” всеки, роден под дадения знак, се изявява в театъра на живота. Нека се запознаем със знаците и техните „костюми“.

Овен като огнен знак облича костюма на динамичност и бързина на реакциите, решителност и непреклонност, спонтанност и страстност, борбеност и агресивност, стремеж към водачество и нетърпимост към чуждото мнение, импулсивност и нетърпение.

Телец като земен знак облича костюма на практичност и артистичност, любов към изкуствата и желание за комфорт, стремеж към сигурност и нежелание за промяна, търпение, силна воля и инат, алчност и материалистичност.

Близнаци като въздушен знак облича костюма на остра наблюдателност и адаптивност, комуникативност и разсеяност, остроумие и находчивост, чувство за хумор, повърхностно възприемане и непостоянство.

Рак като воден знак облича костюма на чувствителност и емоционалност, впечатлителност и въображение, пасивност и издръжливост, способност за натрупване на опит и самосъхранение, инстинкт за самосъхранение и независимост.

Лъв като огнен знак облича костюма на сила и мощ,

издръжливост и постоянство, стремеж към господство и командване, гордост и самообладание, защита на тези, които приемат неговия авторитет.

Дева като земен знак облича костюма на трудолюбие и практичност, методичност и последователност, внимание към детайлите и реда, почтеност и лоялност, интелектуалност и благоразумие, дребнавост и педантичност.

Везни като въздушен и социален знак облича костюма на дружелюбност и миролюбивост, учтивост и дипломатичност, общителност, непостоянство и нерешителност, капризност и лесно разубеждаване от първоначална позиция.

Скорпион като воден знак и знак на трансформацията облича костюма на разрушение и саморазрушение на ненужни структури и модели, желание за власт и пробивност, решителност и безскрупулност, сексуална активност и отмъстителност, задълбоченост и потайност.

Стрелец като огнен знак и знак на философите облича костюма на спокойствие и уравновесеност, оптимизъм и щедрост,честност и уважение към закона, дълбоки религиозни и философски възгледи, опознаване на света чрез дълги пътувания.

Козирог като земен знак и изграждане на структури облича костюма на отговорност и сериозност, търпение и предпазливост, амбиция и трудолюбие, кариеризъм и властност, деловитост, инат и настоятелност.

Водолей като въздушен и свободолюбив знак облича костюма на хуманност и независимост, бунтарство и неконвенционолност, обективност и мъдрост, интелектуалност и компетентност, полезност и желание за поемане на риск.

Риби като воден знак и идеализиране облича костюма на милосърдие и състрадателност, съчувствие пожертвователност, човечност и разбиране, нежност и търпение, илюзии и фантазьорство, слабохарактерност и нерешителност, магнетизъм и мистичност.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви