Cruise или rеsort колекциите, които някои от големите модни брандове предлагат през пролетта, целят да осигурят дрехи за лятната почивка на клиентите им – буквално за круиз или за курорт, каквото означават двете думи на английски.

Преди ден Gucci представи своята cruise колекция – първата на Сабато Де Сарно като творчески директор на марката.

И тя изненадващо не ни отведе на луксозна яхта в тюркоазени води или под ласкавото слънце на Средиземноморието например.

Всъщност се озовахме в Лондон, където и беше самото дефиле. Подземието на музея за модерно изкуство Tate беше декориран с пищна зеленина, като така грубият бетонен интериор придоби усещането за градска среда.

А самата колекция ни върна отчасти в 70-те години в Лондон с мини поли и мокасини „оксфорд“, кожени якета и бохемски дантелени рокли, велурени сака и равни обувки „мери джейн“.

Цветя и перли, къси панталонки и панделки, разпуснати коси и големи очила, пастелни и неутрални тонове, както и много деним ни носеха усещането за едно лежерно лято типично по британски.

А защо Gucci – бранд, който е типично италиански, се обръща към Англия за лятото? Причините са две.

„За мен Лондон е място, където хората споделят енергии и идеи независимо от мястото, от което идват“, казва Де Сарно пред The Guardian.

Освен това с тази колекция Gucci се връща към идейните си корени на Острова. Преди повече от век основателят на марката Гучио Гучи работи като пиколо в хотел Savoy в Лондон.

Докато се любува на луксозните куфари и чанти на клиентите си, му хрумва да създаде собствен магазин за кожени аксесоари. Който се появява през 1921 г. във Флоренция.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви