Меган и Хари

На Меган Маркъл и принц Хари беше наредено да спрат да събират или харчат средства за своята фондация Archewell, след като бяха обявени за престъпници от калифорнийския регистър на благотворителните организации и организациите за набиране на средства.

Източник, близък до Archewell, казва пред списание People, че първоначалният чек е изпратен, но не е получен. От фондацията очакват бързото разрешаване на проблема.

На 3 май главният прокурор на Калифорния, Роб Бонта, издал известие за просрочие от името на Регистъра на благотворителните организации и организациите за набиране на средства към фондация Archewell.

Според документа, инциативата на Меган и Хари е вписана като просрочена в регистъра поради това, че не е представила необходимите годишни отчети и/или такси за подновяване.

„Организация, която е посочена като престъпник, не е в добро състояние и й е забранено да участва в действия, за които се изисква регистрация, включително набиране или изплащане на благотворителни средства“, гласи описанието за Archewell в документите.

В тях се допълва, че организацията може също да подлежи на санкции и нейната регистрация може да бъде спряна или отменена от Регистъра.

Според източник, близък до фондацията, организацията е подала документи навреме, но изпратеният чек така и не е получен. От Archewell разбират за това едва когато е издадена бележка за просрочие. Нов чек е изпратен по пощата и от фондацията очакват проблемът да бъде бързо разрешен и отразен в записите в рамките на следващите седем работни дни.

Писмото от 3 май от главния прокурор чрез Министерството на правосъдието в Калифорния посочва адреса на фондацията като регистриран в Бевърли Хилъс, което е на около два часа от дома на херцога и херцогинята на Съсекс в Монтесито.

Archewell е организация с нестопанска цел, създадена от принц Хари и Меган Маркъл след оттеглянто им от кралското семейство през март 2020 година.

„Нашата мисия е проста – покажете си, направете добро. Ние посрещаме момента, като се появяваме, предприемаме действия и използваме нашия несравним прожектор, за да вдигнем и обединим общностите – местни и глобални – чрез актове на служба и състрадание“, се казва в уебсайта на фондацията.

Резюме, включено в първоначалния регистрационен формуляр на Archewell, подаден в Калифорния през 2021 година, разширява описанието.

tialoto.bg

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви