Жените управляват света в първия трейлър към сериала „Дюн: Пророчество“ (Dune: Prophecy).

Това е предистория на двата филма на Дени Вилньов и действието в шестте епизода ще се развива 10 хил. години преди Пол Атреидски.

Въпреки това сериалът все пак почива на литературна основа и е вдъхновен от романа „Sisterhood of Dune“ (Сестринството на Дюн), написан от Брайън Хърбърт, син на Франк Хърбърт, в партньорство с Кевин Дж. Андерсън. Книгата все още не е излизала у нас, но не е изключено интересът към адаптацията да стимулира българските издатели.

Историята се развива около две сестри от познатия на зрителите род Харконен, решени да се изправят лице в лице срещу заплахите за бъдещето на човечеството. За целта те основават женския орден „Бин Джезърит“, който филмовите почитатели познават от „Дюн“.

Псевдорелигиозната организация всъщност следва собствените си цели и на първо място иска да се установи на властови позиции в най-важните родове в империята.

Чрез техните сестри, шпиони, теолози и учени се разгръща мащабната им мрежа на влияние, чиято крайна мисия е контролирането на генетични линии в династиите и създаването на един единствен Куизъц Хадерах, човек, за чиито пророчески дарби няма да има ограничения. По пътя до целта си обаче сестрите ще трябва да се наложат в галактическите политики и внимателно да построят плана на религиозното си инженерство хиляди години напред в бъдещето.

В тийзъра виждаме началния замисъл на ордена и първия брак на сестра от „Бин Джезърит“ с наследник на важна династия – шанс жените най-после да се вмъкнат в управлението в ролята на сиви кардинали. Но властта си има цена, вярва Валя Харконен, която се очертава като основен инженер на ордена. Вижда се обаче и че не всички жени приемат отворено идеята за генетична намеса в линиите на влиятелните родове.

„Играем си на богове и ще бъдем съдени за това“, казва една от по-резервираните сестри.

В главната роля на Валя е Емили Уотсън („Чернобил“), участват още Марк Стронг, Травис Фимел, Джоди Мей, Сара-Софи Буснина и други. След като екипът зад камера претърпя няколко промени, шоурънър на сериала и изпълнителен продуцент е Алисън Шапкър. Даян Адему-Джон е съавтор на сериала и е изпълнителен продуцент.

Анна Фоерстър е изпълнителен продуцент и режисьор на няколко епизода, включително първия. Джордан Голдбърг, Марк Тоби, Джон Камерън, Матю Кинг, Скот Зи Бърнс и Джон Спайхтс са изпълнителни продуценти заедно с Брайън Хърбърт, както и Байрън Мерит и Ким Хърбърт като изпълнителни продуценти за творчеството на Франк Хърбърт. Кевин Джей Андерсън е копродуцент.

Сериалът ще тръгне в платформата на Мах (НВО) през есента, но все още няма обявена точна премиерна дата.

ploshtadslaveikov.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви