Започва ремонт на Дюлинския проход
Започва ремонт на Дюлинския проход

Основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход започва на 17 май. Информацията е на агенция ФОКУС. Ще бъде ремонтиран участъкът от Старо Оряхово до Гюльовца, който е на територията на областите Варна и Бургас.

Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда със средства от републиканския бюджет да бъдат рехабилитирани 65,6 км от третокласния път. Трасето свързва областите Варна и Бургас и е алтернативно за преминаващите през Обзорския и Айтоския проход – път I-9 Слънчев бряг – Обзор и път ІІІ-208 Дъскотна – Айтос.

Изпълнението на строително-монтажните работи е обособено в два участъка. Ремонтът започва от първата над 34-километрова отсечка между Старо Оряхово и Гюльовца. Проектът включва пълна реконструкция на трасето и ремонт на два моста над реките Двойница и Бяла. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. Предвижда се строително-монтажните дейности да се извършват без спиране на движението като автомобилите ще преминават в платното, в което не се извършват строителни дейности. При необходимост от ограничаване на трафика като обходен маршрут ще се ползва път I-9 Старо Оряхово – Бяла – Обзор – Ахелой – Бургас.

До края на юни, веднага след издаване на разрешението за строеж, е планирано да започне ремонтът на втория участък – от с. Гюльовца до кръстовището с път I-9 Слънчев бряг – Бургас. Трасето е с дължина 31,5 км и е изцяло на територията на област Бургас. Срокът за реализиране на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. При основния ремонт на пътя в област Бургас ще се обновят 4 моста, които са над р. Бяла, над напоителен канал, над преливника на яз. „Порой“ и над р. Ахелой.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви