Около 46 млн. лв. са инвестирани в проекти свързани с пристанищната инфраструктура, над 100 милиона са инвестициите само в регион Бургас. Прави впечатление, че Бургас се разраства в правилна посока и е конкурент на много европейски градове.

Това каза пред журналисти в Бургас служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Той посочи, че България трябва да благодари за солидарността на другите страни членки, и затова което конкретно получава като финансов ресурс – да инвестира в транспортната инфраструктура и свързаност.

Министърът отбеляза, че особено важен е проектът, който ще осигури връзка от Бургас за Варна. Това е жизнено важен и очакван пътен възел, който ще осигури много по-добра свързаност със северното Черноморие, коментира той.

Гвоздейков каза, че Бургас има огромен потенциал да развива летище „Сарафово“ и да продължи да развива капацитета си като туристическа дестинация.

Той заяви, че министерството ще положи максимум усилия и ще подкрепи всяка една идея на региона, на общините от областта, която е свързана с развитието на туризма.

В Бургас министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков участва в заключително информационно събитие по Оперативна програма (ОП) „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020. Събитието се проведе на площад „Тройката“.

По време на информационното събитие на голяма екран бяха показани постигнатите резултати по оперативната програма, която приключи в края на миналата година.

Бяха презентирани темите за екологично чист транспорт, грижата за природата и развитието на Бургас с общи проекти.

В събитието участваха представители на Европейската комисия, на министерството на транспорта и съобщенията, кметът на Бургас. Преди това представители на Европейската комисия засадиха дърво на площад „Тройката“.

БТА

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви