През 1967 г. Дани Лайън създава фотокнигата The Bikeriders, в която улавя духа на мото културата от средата на миналия век. Сега, повече от половин век по-късно сценаристът и режисьор Джеф Никълс пресъздава историята, разказана в снимки, но този път във филм.

Той също носи заглавието The Bikeriders и проследява възхода и падението на една конкретна мото банда – „Вандалите“ от Чикаго, предвождани от Джони (в ролята е Том Харди).

„Снимките на Дани са невероятен портрет на една сложна субкултура. Дрехите, косите, моторите, лицата и личностите, които той документира, ми дадоха всичко необходимо, за да изобразя пълнокръвно хората от това време и място. Очарован съм от факта, че неговите снимки и интервюта могат да бъдат едновременно романтични и неподправени. Подобно на мотоциклетите, те съдържат разногласие. Те са красиви и опасни, привлекателни и плашещи“, разказва режисьорът Джеф Никълс пред Entertainment Weekly.

В неговия The Bikeriders ролята на фотографа Дани Лайън е поверена на Майк Файст, когото миналия месец гледахме във великолепния „Претендентите“. Новият филм на Никълс обхваща периода от няколко години между 60-те и началото на 70-те, когато Лайън се запознава с Бени (Остин Бътлър), който е член на „Вандалите“, и съпругата му Кати (Джоди Комър).

Голяма част от The Bikeriders се съсредоточава около интервютата на Лайън с Кати, а Джеф Никълс структурира сценария си около три различни разговора през три различни години: 1965, 1969 и 1973.

Чрез този подход той представя възхода и падението на мото клуба – от романса и оптимизма през ранните дни до болезнената искреност и деструктивни събития от по-късните години.

„Избрах да прескачам между трите интервюта през целия филм. Това не е конвенционален избор, но исках да покажа как се развива характерът на Кати“, издава режисьорът и сценарист Джеф Никълс.

Той допълва също, че изпълненията на Джоди Комър и Майк Файст са това, които изцяло вдъхва живот на тези интервюта.

„Тези сцени са гръбнакът на филма – наративно и емоционално“, завършва Джеф Никълс.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви