Созопол в стихопейки

Идеята „Созопол в стихопейки“ – част от проект за облагородяване на градската среда, ще бъде окончателно реализирана до откриването на летния сезон 2024г.

След изключителния интерес към обявения от общината конкурс за авторски стихове, вдъхновени от Созопол, в който взеха участие над сто поети от цялата страна, започва и поетапното поставяне на гравираните върху дъбови табелки четиристишия на пейките в града.

Първите табелки с поезия ще монтира лично кметът на общината Тихомир Янакиев на 4.06.2024г. в градската градина, близо до фонтана.

Останалите стихове ще бъдат поставени до началото на летния сезон от автора на идеята – г-жа Виолета Георгиева, която осъществи безвъзмездно и практическата й реализация – от подбора на дъбовите табелки – парчета от обшивките на старите дървени къщи в Созопол, до обработката им и лазерното гравиране на подбраните стихове.

С монтажа ще й помогне и друг наш съгражданин – Ончо Ованесов, който също прие присърце идеята Созопол да радва своите жители и гости с артистични и романтични стихопейки.

Със съдействието си за осъществяването на проекта управата на община Созопол за пореден път показа, че е отворена към творчески идеи и различни инициативи и общността може да разчита на пълната й подкрепа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви