Дъжд
Дъжд

Днес облачността пак ще е значителна. Над Западна България около и след обяд тя ще е купесто-дъждовна. Там ще има краткотрайни валежи. На отделни места, главно в планинските райони ще са по-интензивни и изобилни. На изток валежите ще са само на отделни места и ще са слаби. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°.

В планините – дъжд
Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони главно в Рило-Родопската област – значителни по количество. В планините в Източна България ще е почти без валежи. По най-високите части на Рила, Пирин и Стара планина ще духа умерен северозападен вятър, в по-ниските части ще се ориентира от изток-югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Облачно по морето
Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви