Бяха извършени нови проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания.

Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА), Национална агенция по приходите (НАП) и Икономическа полиция ГКПП „Лесово Хамзабейли“ провериха 2 автобуса пътуващи от Турция.

Проверка е извършена на туроператорите – организатори на пътуванията за законово извършване на дейността.

При един от проверените туроператори не бяха представени ваучери, издадени на туристи. На туроператора е изискано същите да се представят на КЗП в законно установения срок.

ИААА не е установила нарушения при проверката на превозвачите. При проверените лица упражняващи професията екскурзовод не са установени нарушения.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с Министерството на туризма, ще се извършват през цялата година и ще бъдат изпълнявани не само на гранично-контролно пропускателните пунктове в страната, но и на стратегически туристически обекти във вътрешността на страната.

1 КОМЕНТАР

  1. Трябва редовно да ги проверяват, че чат пат хората изгарят от нелоялни туристически агенции. И не само проверки, ами и отнемане на лицензи трябва да има.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви