Диян Димов
Диян Димов

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков освободи дългогодишния директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД Диян Димов.

Той е освободен като член на Съвета на директорите на държавния пристанищен оператор, а на негово място е назначен роденият през 1973 година Янко Мелконян, става ясно от заповед на министъра, подадена за вписване в Търговския регистър, съобщи Maritime.bg.

Новият съвет на директорите в състав Ивайло Тодоров, Мария Белкова и Янко Мелконян избира на свое заседание последния за нов изпълнителен директор.

Мелконян е избран за представител на държавата в борда на „Пристанище Бургас“ ЕАД след проведена конкурсна процедура.

Той е поредното непопулярно за морската индустрия лице, което Гвоздейков назначава в пристанищата. През миналата седмица в борда на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ влезе Димитър Ганджов.

От справка в ТР става ясно, че Мелконян е имал участия в различни дружества. От профила му в социалните мрежи става ясно, че е завършил икономически специалности в УНСС, Бургаския свободен университет и е преминал различни онлайн курсове в бизнес училището на Харвард.

Диян Димов бе изпълнителен директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД от юни 2010 г. до юли 2013 г. и от октомври 2014 г. до момента. Цялата му професионална биография е свързана с пристанище Бургас.

Преди това е бил заместник-управител на Терминал за насипни товари, началник отдел „Експлоатация“, началник отдел „Анализ, статистика и труд“. Диян Димов е бил президент на BASPA (Асоциация на пристанищата на Черно и Азовско море), която е секторен партньор на Черноморската икономическа общност (BSEC).

Димов е възпитаник на Одеския институт за морски инженери, специалност икономика и организация на водния транспорт.

1 КОМЕНТАР

  1. Отново далаверата на БМФ Порт Бургас. Граждани докога ще ги търпим. Да се преразгледа концесията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви