Бойко Борисов официално откри предизборната кампания на ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарни и европейски избори в Бургас.

Това стана пред стотици симпатизанти и в присъствието на кметът на Бургас Димитър Николов, областният председател на ГЕРБ Иван Алексиев, зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел, водачът на европейската листа Росен Желязков, кандидатът за ЕП Ева Майдел, както и всички кандидати за народни представители на ГЕРБ в Бургас, начело с Жечо Станков.

„Българите трябва да знаят, че заради това, което се направи последните 3 години ще берем горчиви плодове. Много, много трудно ще излезем от кризата. Поемал съм държавата след финансов колапс на света и след това в миграционната криза, когато премиерите на Великобритания, Унгария и Австрия идваха в Бургас и на границата. 3 години стояха обхода за Слънчев бряг и зала Арена Бургас. Какво ново се направи за тези 3 години в града?“ , заяви Бойко Борисов.

Според Борисов Продължаваме промяната е защитавала руските интереси през последните години. Като пример той даде отлагането на дерогацията за руски петрол за Лукойл и внасянето на газ в страната.

„Сега 100% от газа, който се внася в страната е руски, но с 30% по-скъп заради посредниците. Защо не говорят с нас да сложим забрана изцяло на руския газ в България. Ние ще го подкрепим с всички депутати. Сега посредниците печелят огромни пари на гърба на българите. Ние не сме слепи и знае много добре какво правят. Сега изцяло виждам политиката на Продължаваме промяната. За тях, когато пристъпват закона или правят нещо неморално, те смятат, че имат право. Те разсъждават като болшевики“ , каза той.

Според Борисов България сега няма посока и затова големите проекти се случват в Гърция, Сърбия и Румъния.

Дано българите проумеят и разберат, че много трудно с разделена държавата ще се излезе от кризата. Нашият ангажимент е към хората, но не е честно Продължаваме промяната да се облагодетелстват, а ние за 3-4 път да вадим страната от блатото. Те през последните 3 години са се облагодетелствали много по различни схеми. Тях ги разкри обществото, а не ние. Те си направиха сметка, че с премиер Мария Габриел ще стигнат дъното, а искат да съществуват още 2-3 години, за да може партията да ги пази. Отново преслушах записа от техния национален съвет, когато Асен Василев казва, че Мария Габриел е просто един заложник и че след 9 месеца ротация няма да има. А ние двамата с нея като будали обяснявахме, че искаме стабилност и стратегии за външната ни политика. Василев знае, че хазната е празна и че трябва да се вдигнат данъците и сега някой да дойде и извади страната от блатото. Те искат 2 години сега да управлява ГЕРБ и след това да паднем. Тогава, добре усвоили огромните доходи, които са направили, отново ще са на политическата сцена в същата политическа позиция. Те сега не водят кампания и тях не ги интересува провеждането й, защото целят само да са парламента и да бъдат опозиция. Затова и всеки ден слагат опорката ГЕРБ-ДПС и Борисов-Пеевски“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Борисов не пропусна да се пошегува и с Бойко Рашков и Даниел Лорер.

„Колкото повече Бойко Рашков седи при Промяната, толкова по-добре. Той е въоръжен с чадър и може да се пази. Сложили са го втори в Перник зад Кирил Петков, за да може Петков да влезе от София и Рашков отново да е депутат. Дано сега и колегата Лорер да влезе в ЕП, че да му намерим работа, както и на жена му. Където има някакъв пост, те двамата винаги се появяват“, коментира той.

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че на 9 юни ГЕРБ-СДС не само трябва да победи, но и да въведе стабилност в този критичен момент за страната.

„Дълги години безвремие, объркване и хаос спряха устрема на Бургас и региона. Скечовете, меметата и шаржираните клипове отминават, но това, което правителството на ГЕРБ, начело на което беше г-н Бойко Борисов, няма как да бъде неглижирано, невидяно и непоказано. Пред Бургас и региона предстоят по-големи предизвикателства. Транспортната свързаност между общините трябваше отдавна да бъде започната. Обходът на Меден рудник отдавна трябваше да бъде започнат. Изграждането на нов Фармацевтичен факултет, санирането, развитието на публичната зона на бургаското пристанище също са в безвремие. Няма друга партия като ГЕРБ-СДС, която да е толкова добре подготвена, да има толкова добри експерти и която да е в състояние да изведе от политическото блато страната. Силната инерция, която бе събрана с правителствата на ГЕРБ се погубва. Няма по-добра възможност от това на 9 юни да подкрепим единствената политическа сила, която може да даде тласък на Бургаски регион. Колегите от побратимените на Бургас градове в Европа вече забравиха за Плана на възстановяване. Ние сега започваме. Трябва да гласуваме с бюлетина номер 22 за по-мощна подкрепа за Бургаски регион“ , каза кметът.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Жечо Станков благодари за дадената му възможност и чест да поведе един отбор експерти.

„От тях няма нито един с болни политически амбиции. Всички познават добре областта си и дават решение на всички проблеми. Ние не провеждаме политика в рамките на 30 дни, когато са политическите кампании. 365 дни и 7 дни в седмицата ние сме между хората. Приемните ни дни са на улиците, парковете, междублоковите пространства. Намираме максимално бързи решения за проблемите. Ще продължим да изпълняваме задачите и ангажиментите към кметовете в региона. Единствено г-н Борисов в настоящия бюджет се поинтересува от какво имат нужда общините. Той събра народните представители и поиска от всяка една община да бъдат дадени проекти, които хората желаят. Лично той ги внесе и те ще се случат във всяка една община“ , каза той.

Водачът на европейска листа Росен Желязков сподели, че в тази кампания от ГЕРБ-СДС влизат с отговорност, че трябва да възстановят България от безвремието последните 3 години.

„Да я направим отново стабилна и устойчива на всички предизвикателства. Няма да влезем в кампанията с два разказа – национален и европейските. Ние влизаме с едни и същи послания, защото те са еднакви за България и Европа. Те са базират на фундаменталните ценности свързани с икономическо развитие, сигурност, по-добра охрана на нашите граници, правилното разпределение на земеделските субсидии, енергийната стабилност. Всички тези теми са част от дневния ред и ние ще се нагърбим с осъществяването им самостоятелно или в коалиция, базирана на принципи и резултатите от изборите. Нашите опоненти поставят срещу нас 4 опорки – корупцията, регулаторите, службите и съдебната реформа. Те опитаха да изменят истината, но хубавото е, че българите я прозряха“ , каза той.

Мария Габриел от своя страна бе категорична, че ГЕРБ-СДС и ЕНП отново ясно показват, че са един екип, един глас, който звучи ясно на национално и европейско ниво.

„Кандидатите ни за евродепутати и листата ни за националните избори са експерти, начело с Жечо Станков. Аз знам колко уважаван е той в Европейската комисия и колко ползи за България носи това. За мен Бургас е символ и той има специално място в листата на развитите европейски градове. Той е даван за пример как се развива транспорт и инфраструктура, как се инвестира в младите. Гордея се, че Бургас е единствения български град, който е член на Мисията за адаптация на измененията на климата. Бургас е символ на това колко е важна борбата с нелегалната миграция. Не мога да не спомена и Ченгене скеле, който е пример за това как с съчетават история, традиции и иновации. Няма как да пропусна и любимите ми пчелари и за мен беше много важно, че направихме странджанския манов мед със защитено наименование за произход, а сега е необходимо да направим същото и  с пчелния прашец. Вярвам, че всички искаме отново България да бъде представяна като пазителка на външните граници на ЕС, както беше при правителството на ГЕРБ с премиер г-н Бойко Борисов. За нас важните теми са Бургас, България и Европа. Ние сме водени от реализъм и всички знаем големите и силни качества на ГЕРБ-СДС. Искаме отново България да бъде стабилна. Да бъде доверен и надежден партньор в ЕС и НАТО. Да бъде регионален лидер, какъвто беше при управлението на г-н Борисов. Но за всички това е нужно лидерство, а то в ГЕРБ-СДС и България е само едно – Бойко Борисов“ , заяви тя.

1 КОМЕНТАР

  1. ГЕБР, тези които крадат 30години и продължават все още и то пред изборно лишават всички пенсионери с 1% всички пенсионери не се наядоха само голи обещания.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви