Нова Зеландия
Нова Зеландия

От романтични селца и мегаполиси до замъци и невероятни природни забележителности – на Земята има много красиви места. Но коя страна е най-красивата за хората от нашата планета?

Компанията за онлайн планиране на пътувания Rough Guides помоли своите читатели да гласуват за най-красивите според тях страни в света и резултатите са ясни.

На първо място е Нова Зеландия. Според читателите на Rough Guide островната държава е обичана най-вече заради „контраста в пейзажите и красотата, която се открива в хората и културата“.

Хобитън
Хобитън

Страната е съставена от около 600 острова и може да се похвали с огромно разнообразие от пейзажи – от невероятни плажове като залива Маитай в Нортланд до величествени върхове като планината Таранаки. Освен това има и множество големи градове, като Окланд, Уелингтън и Крайстчърч, но тук е и приказният Хобитън.

На второ място се класира Италия, където има всичко – от живописни планински вериги и красиви острови до прекрасни плажове и великолепни градове. На трето място е Канада, а на четвърто – Швейцария.

20-те най-красиви държави в света според Rough Guides:

Нова Зеландия
Италия
Канада
Швейцария
Франция
Обединеното кралство
Норвегия
Австралия
Гърция
Южна Африка
САЩ
Чили
Исландия
Аржентина
Хърватия
Индия
Индонезия
Португалия
Словения
Япония

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви