Ивет Добромирова
Ивет Добромирова

Посланията в тази предизборна кампания са ясно насочени към твърдите ядра. А самата кампания започна много отдавна. Това заяви за БНР Ивет Добромирова. Според нея, договорките за бъдещ кабинет отдавна са започнали, преди самата кампания да започне.

„Много трудно ще бъде в тази кампания на всички политически формации да обяснят какво оттук нататък. Всички възможни сценарии бяха проиграни и те не завършиха добре за повечето участници в тях. Някои успяха да извлекат все пак максимално полза. Но това са играчи на политическия терен не от вчера и не от днес“.

Според нея много от формациите са изчерпали възможността да се пласират като нови и нямат основание да продължават да се продават като „Малка бях и не знаех какво се случва“. За нея ще е интересно как ще се мобилизират разочарованите.

Добромирова не очаква висока избирателна активност. Но напомни: „Договарянето за следващото управление не се случва в дните след изборите, то вече е стартирало“.

Тя отбеляза важността на предстоящите европейски избори. Те ще изправят Съюза пред нови предизвикателства, смята пиар експертът и добави:

„Появяват се нови играчи на терен, които вече направиха заявка за това, че ЕС се преформатира, все повече се говори за ЕС на две скорости и все повече България отпада от дневния ред на водещите страни-членки. Това става защото нашите политици са забили нос в собственото си оцеляване във вътрешнополитически план“.

Според нея това, което се случи за България с Шенген, е всъщност реалното задействане на плана за Европа на две скорости.

Ивет Добромирова подчерта, че именно това е темата, за която няма да се говори в тази кампания. Тя очаква кампанията да бъде принизена до нивото на политическия дебат: „Не виждам програми, не виждам заявки, не виждам работа, действия и реформи за това българите да живеят по-добре“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви