Коалиция „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Бургас. Това стана пред информационната шатра на социалистите, разположена на бул. „Богориди“ в /до Часовника/. На събитието присъстваха голяма част от представителите на местната листа, както и много симпатизанти.

Водачът на листата инж. Петър Кънев изрази увереност за предстоящите парламентарни и европейски избори, но и с притеснение, че страната ни за 6-ти път последните 3 години отново е на предсрочен вот.

„България е в една перманентна политическа криза. Нашият слоган в тази кампания е много актуален – За достойна България в мирна Европа. Сега страната ни има нужда от достойни политици, защото последните няколко години в изпълнителната власт това не го виждаме. Много от нашите властимащи не си дават сметка, че сме на ръба на нещо сложно и трудно в тази геополитическа обстановка. Нужни са ни достойни политици в една мирна Европа“ , сподели той.

Вторият в листата Тодор Байчев каза от своя страна, че тези предсрочни избори са дори закъснели.

„Благодарение на т.н. Сглобка щяхме да станем Регулаторна България. Хубавото е, че избирателите могат да направят своя избор и този се надявам, че няма да заложат на младостта и дързостта, а на опита и рутината. Листата ни е от можещи и знаещи хора“ , заяви той.

Новият общински председател на БСП и трети в листата Паруш Парушев изрази позитивизъм за предстоящите избори.

„Тръгваме с увереност, защото повечето хора разбраха, че със ситуативни партии и случайно попаднали политически хамелеони не може да има стабилно и компетентно управление на страната. Уверени сме, защото БСП има потенциал – експертен и исторически. Но най-вече сме уверени, защото имаме нашите симпатизанти, привърженици и членове. Партията ни има програма, в която основен приоритет е грижата за хората, отстояване на обществения и национален интерес. БСП е партия, която е честна, отговорна и принципна , каза той.

Четвъртият Тодор Дамянов, който е и зам.-кмет на Община Созопол, сподели от своя страна, че социалистите тръгват в тази кампания с чувство за отговорност.

„За краткото време, в което БСП беше във властта успя да прокара своите приоритети, които от години отстоява. Надявам се избиратели да повярват в нас и целта ни е да се борим за един още по-висок резултат. Тръгваме с открити сърца да спечелим доверието на хората“ , поясни той.

Милена Куртова-Радева подкрепи съпартийците си и изрази вяра, че БСП ще спечели много в тези избори.

„Ние сме партия на честността и справедливостта. Вярвам, че на 9 юни с бюлетина номер 24 ще успеем“ , завърши тя.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви