В изключително оспорван и драматичен мач „Балкан“ поведе в полуфиналната серия срещу „Черноморец“.

Подкрепен на трибуните от Сашо Везенков и Александър Везенков действащият шампион победи лидера в редовния сезон с 84:79 (25:22, 14:16, 22:21, 23:20). Така „Балкан“ взе домакинското предимство в серията на Sesame НБЛ.

В игра за домакините се завърнаха Христо Захариев и Ладериън Грифин, макар и не в оптимално състояние.

„Фрапиращо за мен имаме само 6 точки на контраатака. Не можахме да си използваме нашето оръжие, така че това трябва да го поправим. Не е фатално. Единственото фатално е, че загубихме домакинското предимство. Ако искаме да продължим напред, на всяка цена трябва да вземем мач №2. Може да вземем положителни неща от всеки мач, но от този има доста негативни, които ще се опитаме да поправим още утре“, коментира Васил Евтимов.

„Балкан ни надиграха, трябва да ги поздравим и просто да изиграем по-силен мач. Имаха много голяма успеваемост от тройката – имат 13, което е нещо, което в нашата зала е много. Последния мач, в който ни победиха с една точка, тогава бяха вкарали само половината, а сега имаха 7 на почивката и отварят мача с 4 тройки. Там трябва да сме малко по-концентрирани,“ допълни Евтимов.

В мача участие не взеха контузените Шон Смит и Еевгени Хаджирусев, а в хода на мача травми получиха Христо Захариев, който не довърши мача и Ладариен Грифин, който напусна терена в последните секунди, заради проблем с крака.

Вторият двубой от серията е в петък, 10 май, от 19:00 часа отново в Бургас. Играе се във формат три от пет.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви