Настоящата Мис САЩ заяви, че се отказва от титлата си, за да даде приоритет на психичното си здраве.

24-годишната Ноелия Войт спечели конкурса за красота миналата година и представи САЩ на конкурса Мис Вселена в Салвадор през ноември.

„В живота силно ценя значението на това да вземаш решения, които са най-добри за теб и за психичното ти здраве. Като личности ние израстваме чрез преживяването на различни неща в живота, които ни водят до това да научим повече за себе си. Пътуването ми като Мис САЩ беше невероятно значимо, представяйки с гордост Юта, а по-късно и САЩ на Мис Вселена. За съжаление, взех много трудното решение да се откажа от титлата Мис САЩ 2023“, призна самата тя в социалните мрежи.

От конкурса Мис САЩ съобщиха, че са приели оставката на Войт.

„Уважаваме и подкрепяме решението на бившата Мис САЩ Ноелия Войт да се оттегли от задълженията си“, заяви говорител на конкурса пред NBC.

От конкурса заявиха, че преразглеждат плановете си за „прехвърляне на отговорностите на наследник“.

„Благополучието на нашите носителки на титлата е основен приоритет и ние разбираме необходимостта тя да даде приоритет на себе си в този момент“, споделят още от конкурса.

Войт заяви, че е благодарна за платформата да говори по социални въпроси като борбата с тормоза, насилието при запознанства, правата и реформите в областта на имиграцията, както и за наследството си като първата американка от венецуелски произход, носителка на короната Мис САЩ.

„Никога не съм си представяла пътуването, на което ще ме отведе моята детска мечта“, продължава тя в публикацията си в социалните мрежи.

„Постоянната и последователна упорита работа и всеотдайност ме доведоха до мястото, където съм днес, и се надявам, че през последните седем години, в които се състезавам в шоубизнеса и споделям пътуването си с всички вас, е нещо, което ви вдъхновява никога да не се отказвате от мечтите си, каквито и да са те“, споделя Войт.

Тя добавя: „Дълбоко в себе си знам, че това е само началото на нова глава за мен, и се надявам да продължа да вдъхновявам другите да останат непоколебими, да отдават приоритет на психичното си здраве, да се застъпват за себе си и за другите, като използват гласа си, и никога да не се страхуват от това, което носи бъдещето, дори и да се чувстват несигурни.“

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви