Известният маратонец отпътува за о. Мадейра- Португалия, за да вземе участие в Европейско първенство по планинско бягане за Мастъри.

Състезанието ще се проведе от 9- ти до 12- ти май.

Състезателят на спортния клуб в Сунгурларе „Шампион- Сунгурларе“ ще атакува, за да спечели медали от това Европейско състезание, след като спечели шампионата на България по планинско бягане, вариант изкачване, който се проведе преди десетина дни.

Шабан Мустафа ще участва и на трите старта на Европейското в Португалия. Този петък /10 май/ е първият старт, който се води класическа дестинация от 8 км. с 600 м. денивелация.

На следващия ден /11 май/ най- известния български планински маратонец ще участва на вертикален километър с дължина 5 км. с 1000 м. изкачване.

Последният старт е тази неделя /12 май/ и се очертава като най- голямото предизвикателство за всички участници. Състезателите ще трябва да преодоляват 35 км. с 2000 м. изкачване.

Шабан Мустафа се подготвя дълго за предстоящото Европейско първенство по планинско бягане за Маастъри. Маратонецът смята да покори и трите етапа в престижното състезание и да се завърне с много медали за България.

Той беше изпратен за състезанието от кмета на общ. Сунгурларе инж. Димитър Гавазов, който му пожела освен да спечели много медали от Европейското първенство и да зарадва града си с високи постижения, най- вече да се върне жив и здрав от о. Мадейра.

От своя страна Шабан Мустафа благодари на инж. Гавазов за безрезервната подкрепа, като кмет и като човек, и обеща, че ще се завърне с много медали и в добро здраве.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви