Центърът за млади таланти в Бургас подарява на града изключително богата и пъстра програма от дейности и събития по повод своята тринадесета годишнина.

Началото на Месеца на таланта ще бъде поставено на 17 май от 18:00 ч. във фоайето на Магазия 1 /Морска гара/.

Участниците от проектите на центъра “Палитри“, „Приложни изкуства“ и „Анимация, илюстрация и комикс“ ще открият с изложба „Извън рамката“. Събитието ще се открои и с дебютно модно ревю на младите дизайнери от проекта по моден дизайн „Дебют“.

На 18 май от 19:00 ч. творческите изяви продължават с детската театрална постановка „Вдън горите“, по мюзикъла “Into the woods”, представена от децата на театрална школа Drama’s, с ръководител Вили Чаушев, в Държавен Куклен Театър, Бургас.

Издаването и представянето на дългоочаквания 5 брой на списание „За хвърчащите хора“ е поредното събитие, с което „Център за млади таланти“ ще разкрие пред бургазлии таланта на младите автори от клуба по творческо писане, с ръководител д-р Добрина Топалова.

Събитието ще се състои на 20 май от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Пейо Яворов“.

На 23 май от 19:00 ч. в Драматичен театър „Адриана Будевска“ /камерна зала/, ще се проведе “Годишен празник на ТАЛАНТА”, организиран от Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр. Бургас. Тази година празникът на таланта ще бъде отбелязан с връчването на наградите “Шанс за таланта” и с театралната постановка “Комедия от грешки“ по Уилям Шекспир.

Младите актьори от театрална школа Drama’s и техния ръководител Елисавета Дачева ще пренесат публиката в една по-различна епоха.

“Месец май традиционно е “Месецът на таланта“ при нас. Тази година преминава под мотото, подарено ни от дългогодишния ни лауреат, световната шампионка по шахмат Нургюл Салимова – Amat Victoria curam! – „Победата обича подготвените!“. След множеството успехи и постижения на нашите таланти, искаме да откроим и покажем пред широката публика дарбите на възпитаниците ни с много и разнообразни творчески изяви. Щастливи сме, че имаме възможността за тринадесета година да раздадем и наградите “Шанс за таланта” по програмата “Награди, стипендии и отличия” на изявени деца и младежи от цялата страна и по този начин да ги подкрепим в развитието на таланта им. Каним всички жители и гости на Бургас да присъстват на събитията и да подкрепят труда и таланта на младите хора”, споделя Лилиана Славова, председател на фондация “Шанс за децата и природата на България” и основател на Център за млади таланти, гр. Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви