Летището в Бургас може да играе роля на подпомагащо на това в Истанбул. Подобна идея изрази зам.-председател на “Фонд за развитие на Летище Бургас” и кмет на Поморие Иван Алексиев.

Припомняме, че преди дни се проведе учредително събрание на сдружението, чиято цел е превръщането на летището в града ни в целогодишна дестинация.

Влизаме в разговори с различни авиопревозвачи. Вече даже има интерес от два за редовни линии Бургас – София, както и за Бургас – Истанбул. Гледаме и към Франция, Германия, Испания и Австрия. Зимата тези полети могат да бъдат насочени към българската диаспора в тези държави, защото през лятото имаме достатъчно полети. Нека не забравяме съседна Турция, защото Истанбул е много близко и летище Бургас може много добре да го подпомага. Предстоят разговор с Turkish Airlines, включително и с генералния консул на Турция в Бургас“ , поясни кметът на Поморие.

Друга кауза на кметовете от Бургаско е разширяването на ГКПП Малко Търново.

„Няма как при такъв удобен граничен пункт, ние да караме хората да минават през Лесово и Свиленград. Пътят също трябва да се разшири. Има изготвен проект, както и такъв от турска страна. Има достатъчно средства. Нужна е само политическа воля“ , заяви още той

Алексиев призова за подкрепа бургаските депутати.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви