Габриела Руменова

Цената на великденските стоки трябва да е ясно обозначена и поставена в непосредствена близост до артикула, за който се отнася, независимо от това колко е голям или близък по вид до останалите. Това припомни основателят на онлайн платформата Габриела Руменова във връзка с ежегодните нелоялни практики в този период от годината.

Заради по-големия поток от клиенти управителите на магазините трябва да положат допълнителни усилия да следят стоките в търговските зали да се намират на правилните си места, а клиентите да се стараят да не ги разместват. Така ще се намали рискът от неумишлени заблуди относно цените.

„Когато в един търговски обект се предлагат няколко вида козунаци, при разместването им потребителите могат да останат с погрешни впечатления за цената. В секторите за великденски стоки често има една-две с промоционални етикети, а останалите са на редовни цени. Това се случва всяка година и включва и козунаците, при които разликата в цените може да е в пъти, каза Руменова.

Пред медии тя разказа, че търговците често прикриват зад съобщенията за намаление различни дефекти на стоките.

„Предлагат се продукти с изтичащ срок на годност или в срок, но негодни за консумация поради неправилно съхранение в обекта.

Имали сме сигнали и за препакетирани стоки с нови дати. Когато говорим за храни, това може да е много рисково“, коментира експертът и посъветва при покупки да не забравяме да следим не само цената, но и характеристиките на продуктите, наличието на задължителните маркировки, данни за производител и  вносител, както и останалите важни елементи на сделката.

Препоръката е потребителите да се въздържат от покупки на хранителни стоки със съмнително ниски цени, както и винаги да проверяват маркираните на касовата бележка артикули и цените им с реално закупените още на касата преди да платят.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви