Сиела Норма влиза в играта
Сиела Норма влиза в играта

„Сиела Норма“ е определена от ЦИК (каква изненада!) за изпълнител по обществената поръчка за машинния вот за изборите на 9-ти юни. Информацията е на БНР. И една дребна подробност: фирмата беше единствената, подала документи за участие в процедурата. Така или иначе у нас сме се нагледали на всичко. Но едва ли някой може да каже защо се провеждат конкурсни процедури с един участник. 

Заместник- председателят на ЦИК Емил Войнов поясни:
„“Сиела Норма“ следва да изготвят електронна бюлетина за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители във варианта, използван на изборите за общински съветници и за кметове, като първо трябва да се визуализира бюлетината за народни представители и след нея – бюлетината за членове на Европейския парламент““.

„Сиела Норма“ е представила пред ЦИК вариант на електронна бюлетина. Според обществената поръчка фирмата ще извърши профилактика и диагностика на устройствата, техническо обслужване в предизборния и изборния ден, както и транспортирането им по места.

На този етап е предвидено машини за гласуване на 9 ти юни да има в 9 346 секции в страната. В тях избирателите по списък са над 300.

Броят на избирателите в предварителните за вота за българските евродепутати е 6 157 220. С право на глас за изборите за народни представители към момента са 6 639 000 избиратели.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви