Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в РИК-Бургас листата си за предстоящите парламентарни избори.

Неин водач отново е енергийният експерт Жечо Станков, следван от познатите лица и депутати от 49-тото Народно събрание Любен Дилов, Галя Василева и Андрей Рунчев. Петото място е за Мартин Богданов, компютърен специалист.

„Излизаме с познати имена – експерти в различни области и сфери на живот. Имаме и нови лица, представители на общините от Област Бургас. На изборите отиваме с настроение като първа политическа сила и ясното съзнание, че наистина нещо трябва да се промени в нашата държава към по-добро. Листата ни се води отново от Жечо Станков. В нея са още познатите Галя Желязкова и Любен Дилов, който вече официално си го водим за бургазлия“ , каза областният председател на ПП ГЕРБ Иван Алексиев.

Той изрази увереност, че резултатите на коалицията ще бъдат още по-добри, защото тя е доказала, че работи за хората и им подобрява живота.

Алексиев също така призова всеки един български гражданин да гласува и бе категоричен, че ГЕРБ-СДС ще води позитивна кампания и няма да се занимава със скандали.

„От многобройните срещи, които провеждам с хората виждам, че те са объркани и демотивирани. Затова от тук нататък е необходима политическа отговорност, която трябва да бъде носена лично от политически фигури. През последните 3 години политиката се изкриви и някои лица употребиха властта за лични цели. Сега се радвам, че зад мен седи един силен екип, които знаят да носят отговорност. Ние знаем, че когато бъдем избрани в Народното събрание, то зад нас седи една кауза. А нашата кауза е Бургас и региона“ , каза от своя страна водачът на листата Жечо Станков.

Той призова всички народни представителите от Бургас да бъдат обединени, защото има каузи, които са надполитически.

„Една от основните теми за много хора е санирането, където ако трябва да имаме някакъв слоган, то той би бил: „Край на резервите!“. Не трябва да има резерви в списъците за саниране, защото зад одобрените 30 блока в Бургас, има още 200, които чакат. Надявам се в следващото Народно събрание да има ясна стратегия и всеки един блок да знае кога държавата ще отпусне средства за него. Важни за нас са проектите за обход на Меден рудник, ново осветление по бургаските улици, след като вече има такова по големите булеварди, здравеопазването и новата Детска болница, образованието и разкриването на нов факултет по фармация в Бургас“, сподели Станков.

Той поясни, че депутатите от ГЕРБ-СДС ще продължат да работят с всички кметове и общински съветници от Бургаска област, независимо от тяхната политическа принадлежност.

„Искам да посъветвам софиянци да си направят и те едно училище по Програмиране като това в Бургас, защото тогава никога няма да се допусне такава грешка, която направи Лена с поправянето на подписи“ , пошегува се Любен Дилов.

Все пак той пожела успех на преките конкуренти на ГЕРБ-СДС, защото с много малки изключения последните месеци са показали, че когато народните представителите от Бургас са обединени, то могат да се постигнем много важни проекти за региона.

„Когато стане дума за Бургас всички трябва да прекратим политически си различия“ , категоричен бе Дилов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви