Международната баскетболна федерация (ФИБА) наложи наказание на българската баскетболистка Теодора Динева.

На доскорошната национална състезателка бе наложен забрана за участие във всички дейности на централата или свързани с нея такива, съобщиха от БФ Баскетбол.

Санкцията вече влезе в сила и е до 25 октомври 2026 година, а причината е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет, както и заради участие в залози.

„Федерацията подкрепя политиката на ФИБА и няма да толерира дейности, противоречащи на принципите на феърплея и честната игра, като ще продължи да предприема действия в борбата с нерегламентираните залози.

Във връзка с други продължаващи разследвания, ФИБА и БФ Баскетбол напомнят на всички играчи, треньори, съдии и лицензирани от федерацията лица, че все още могат да докладват, ако имат информация за нарушения. Неспазването на това ще доведе до санкции дори ако не сте замесени в нарушението, което сте пропуснали да докладвате“, се казва още в официалното становище на БФ Баскетбол.

Разследването на ФИБА е започнало още през октомври миналата година, малко след присъединяването на Динева към литовския Кибиркщис Вилнюс.

Родената в Дупнца баскеболистка е играла два сезона за бургаския „Нефтохимик 2010“.

През 2022 г. Теодора Динева бе избрана за №1 в родния баскетбол.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви