Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Един от най-мистериозните периоди в човешката история остава времето на Древен Египет. Той впечатлява с постиженията си в архитектурата, математиката, медицината, както и в много други области. А дали има някакво по-особено обяснение за тези постижения? Дали египтяните в древността не са получили помощ от извънземни цивилизации? Този текст разглежда няколко интересни факти, които подсказват евентуална връзка на Древен Египет с извънземните.

Извънземни пирамиди
Изграждането на пирамидите в Гиза все още повдига много въпроси сред учените. Как биха могли хората да транспортират огромни каменни блокове без използването на технология като колело? Как биха могли да ги поставят един по един, за да създадат Голямата пирамида в Гиза?

Мнозина смятат, че това е било възможно само с помощта на извънземни технологии. Освен това пирамидите са подравнени с Пояса на Орион, което предполага връзка с извънземни посетители.

Йероглифи

В Древен Египет има няколко йероглифа, изобразяващи самолети, извънземни същества и гиганти.

Тези символи могат да се тълкуват по различни начини, но някои автори вярват, че те показват, че извънземните са свързани с Древен Египет.

Например Папирусът Тули описва появата на летящи чинии по време на управлението на фараона Тутмос III. Някои изследователи също посочват Дърворезбата на Абидос, в която има обект приличащ на модерен хеликоптер.

Извънземни мумии
Твърди се, че сър Уилям Петри, английски археолог, е съхранявал мумии от извънземен произход в личната си колекция. Някои дори заявяват, че сега тези мумии се намират в тайната стая на Археологически музей на Рокфелер в Йерусалим. Мумифицираните останки имат удължени черепи, големи очи, малки носове и уста, наподобяващи типичния образ на Сив извънземен. Въпреки това няма убедителни доказателства, че тези мумии са автентични или извънземни.

Престижният Музей на египетската археология Петри притежава грандиозна колекция от древноегипетски и судански предмети, които включват древноегипетски реликви, като „най-старото бельо“ и „най-старата рокля” от Древен Египет (5 000 г. пр. н. е.).

В Музея Петри могат да се видят и някои от най-ранните примери за металургия в Древен Египет.

Въпреки това, традиционните учени не смятат, че тези находки са потвърждение, че в Музея се намират „извънземни артефакти“, открити в Египет или в тайна стая в резиденцията на Петри.

Електричество
Някои учени смятат, че има доказателства, че в Древен Египет са съществували напреднали технологии, включително достъп до електричество. Те посочват като доказателство електрическата крушка на Дендера и Багдадските батерии.

Електрическата крушка на Дендера е релеф в Храма на Хатор (богиня на любовта и хранителка), който показва „змия в лотосов цвят“. Това някои тълкуват като изображение на електрическа лампа. Батериите на Багдад са глинени съдове, които съдържат железни пръчки и медни цилиндри, за които някои смятат, че могат да произвеждат електрически ток, когато се напълнят с кисела течност.

Няколко гатанки
Други мистерии, свързани с древната египетска цивилизация, включват

липсата на мумии в Голямата пирамида и липсата на йероглифи, описващи подробно предназначението на пирамидите.

Някои изследователи предполагат, че пирамидите не са гробници, а електроцентрали или комуникационни устройства на извънземните. Други се чудят откъде древните египтяни са знаели за „пи“ и „фи“ – две математически константи, които са кодирани в размерите на пирамидите.

Митология
Древната египетска митология е пълна с Богове и Богини, които имат животински глави и човешки тела, като Анубис, Хор и Бастет. Някои твърдят, че тези хибридни същества са доказателство за генно инженерство от извънземни, които са ги създали като експерименти или слуги. Други предполагат, че древните египтяни са били потомци на извънземни, дошли от Сириус или Орион.

Митологията на древен Египет е свързана с извънземни. Някои богове, например Ра, са описани като „идващи на Земята от Космоса“. Това може да е доказателство, че древните египтяни са виждали извънземни същества.

Но дори това да не е достатъчно, имаме Торинския кралски канон – древен папирус, който доказва, че „Богове“ са управлявали Древен Египет. Последните два реда от Торинския канон са особено интересни:

„… Фараонът Шемсу-Хор управлява 13 420 години, а фараонът преди Шемсу-Хор – 23 200 години.”

Общо 36 620 години. Фараоните са управлявали 36 620 години …! Кой би могъл да живее толкова дълго, освен „Богове от звездите“?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви