Състезателите на фехтовален клуб „Корсар“ взеха участие във два турнира по фехтовка, които се проведоха в София.

В спортната зала към НСА „Васил Левски“ се проведе второто издание на отборния турнир „Рицарско сърце“, организиран от фехтовален клуб „Авитохол“.

В него клубът взе участие с шест отбора;

Момичета до 13 години;

„Корсар 1″ (Мартина Христова, Лора Ганева и Стелиана Йорданова)

„Корсар 2″ (Невена Съботинова, Елеонора Василева и Катерина Йорданова)

„Корсар 3″ (Екатерина Чаушева, Мария Манчева и Диана Ангелова)

Момчета до 13 години

„Корсар“ (Петър Иванов, Ивален Попов, Максим Маринов и Самер Абдула)

Момичета до 15 години

„Корсар“ (Екатерина Чаушева, Мария Манчева, Диана Ангелова и Елеонора Василева)

„Маркели“ (Габриела Георгиева, Доротея Апостолова и Веселена Христова)

Шампионки на турнира при момичетата до 13 години са „Корсар 3″ (Екатерина Чаушева, Мария Манчева и Диана Ангелова), като на финала се наложиха над отбора на „Ахил“- Варна(Богдана Петрова, София Цонева, София Делчева и Дария Антонова) с 45-38. В спор за бронзовия медал „Корсар 2″ (Невена Съботинова, Елеонора Василева и Катерина Йорданова) отстъпи пред „Тамплиер“ – София с 29-45 и се нареди на четвърто място. А отбора с най-малките състезатели, „Корсар 1″ (Мартина Христова, Лора Ганева и Стелиана Йорданова) завърши пети, като победи сборния отбор на „Рицарите“ в двубоя за пето и шесто място.

При момчета до 13 години състава на „Корсар“ (Петър Иванов, Ивален Попов, Максим Маринов и Самер Абдула) спечели бронзовите медали, след изключително себераздаване и концентрация в последния двубой в който трябваше да постигнат почти невъзможната задача и да победят опонента си с внушителната разлика от 30 туша.

В надпреварата до 15 години шампионската купа вдигна отбора на „Маркели“ (Габриела Георгиева, Доротея Апостолова и Веселена Христова), изпреварвайки сборния отбор на „Рицарите“ с 25 нанесени туша, след изиграването на всичките мачове в групата. На три туша от брезовите медали останаха състезателките от „Корсар“ (Екатерина Чаушева, Мария Манчева, Диана Ангелова и Елеонора Василева).

В неделя се проведе и осмия кръг от „Фехтовална лига София“, организиран от Фехтовален клуб „ЦСКА“ в залата на клуба на улица „Черковна“ № 28.

Състезателите на „Корсар“ взеха участие в групата за момчета и момичета до 12 години и успяха да завоюват пълен комплект от медали и в двете групи.

При момичетата, Невена Съботинова спечели златното отличие, като във финала се наложи на своята съотборничка Марина Христова, която заслужи сребърния медал с грамотна и сърцата игра. С бронзовото отличие се окичи Стелиана Йорданова, а Лора Ганева спечели място в челната осмица на турнира.

При момчета златото заслужи Петър Иванов, сребърния медал спечели Максим Маринов, а брезовия медал се окичи Ивален Попов. С играта си и тримата състезателя показаха израстване и заслужено стигнаха до призовите отличия.

И двата турнира се организираха по програмата на ММС „Децата и спортния клуб“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви