Министърът на туризма Евтим Милошев, министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева и министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов проведоха работна среща в Министерството на туризма по актуални теми, свързани с предстоящия летен сезон.

Те обсъдиха част от въпросите, поставени от туристическия сектор пред министъра на туризма по време на неговата обиколка по Българското Черноморие.

На срещата бяха коментирани теми, свързани с недостига на работна ръка и пазара на труда в сектор туризъм, в това число и на медицински специалисти, както и наредбата за водноспасителната дейност.

Министър Милошев и министърът на здравеопазването д-р Кондева обсъдиха възможни конкретни действия, които да бъдат предприети, за да се намери решение на затрудненията за туристическия сектор, свързани с новата наредба, която влезе в сила на 9 април.

На срещата бе обсъдена и възможността за по-доброто позициониране на страната ни на европейския туристически пазар с фокус върху целогодишния медицински, СПА и уелнес туризъм и огромния, малко популяризиран потенциал на дестинация България.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви