Burgas Business Awards

Почетни статуетки и грамоти получиха най- добрите фирми, участници в третото номинационно издание Burgas Business Awards. Бляскавата церемония по награждаване се състоя в конферентния център на х-л България. Церемонията по награждаване уважи кмета на Бургас Димитър Николов, неговите заместници Манол Тодоров и Станимир Апостолов, Доц. Д-р арх. Виолета Комитова. министър на МРРБ в служебния кабинет за периода май-декември 2021 г, бившият заместник-министър на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, Генералния консул на р. Турция в Бургас Толга Оркун, представители на търговско- индустриалната камара в южната ни съседка, представители на държавни и общински институции, партньори на Burgas Business Awards и още много гости.

Секторите, в които се състезаваха номинираните бяха: строителство, туризъм, услуги и производство, както и цялостен принос за развитието на бизнеса в региона. В номинациите се включиха десетки компании, развиващи своята дейност в различни сфери на бизнеса. Номинирани бяха оценявани от десетчленно жури, сформирано от доказани експерти от различни области.

 В сектор „Строителство“ победители в категория „Най- добра строителна фирма на 2023 г“ стана „Бургас Инвест“ ЕООД. Призът в категория „Жилищно строителство“ грабна фирма „Скарабей билд“ ЕООД, а в „индустриално строителство“, съответно, „Планекс Бургас“ ООД. За реализиран проект на сграда за обществено обслужване на 2023 г, безапелационно, почетната статуетка отиде при Национална онкологична болница Дева Мария.

В категория „Проект на сграда за обществено обслужване“ наградата отиде при проектантско студио „Кабано“ ООД за проекта на МБАЛДБ Света Анастасия. „СПА Креатив“ спечели награда за концептуални решения за изграждане на СПА центрове и басейни. Награда за екологично и иновативно решение в строителството беше връчена на фирма „МСС 20″ ЕООД.

В сектор „Туризъм“ в номинациите участваха десетки фирми, но почетните статуетки бяха само четири.

За най-добър морски хотел на 2023 г беше отличен „WAVE RESORT„. В Категорията „Градски хотел“ на 2023 г призът отиде при „MM BOUTIQUE HOTEL„, а в категория „Бизнес хотел“ на 2023 г призът отиде при „DAS MARINA BURGASМорски ризорт на 2023 г пък стана „SANTA MARINA“ – Созопол. Статуетката за Туристическа агенция на 2023 г отиде при „EVELIN R„. За най- добър сезонен ресторант за отминалата година бе отличен „AZAHAR“ – Созопол.

Иновативно предприятие на 2023 г в номинационното издание Burgas Business Awards стана „Анаеробна инсталация за преработка на биоразградими отпадъци“. „Сигматек“ ЕООД получи приза „Предприятие с принос за развитието на бизнеса в региона 2023 г“, а призът „Предприятие в развитие с икономическо и обществено значение 2023 г“ безапелационно журито реши да даде на „International Armored Group„.

Призове „Бизнес значим за икономическото развитие в региона 2023 г“ получиха съответно Строителен хипермаркет „Мастерхаос“, за Хранителен хипермаркет „Жанет“ и Производител на облекла и аксесоари „Дика“.

На гала церемонията бяха раздадени призове и за най-креативен бизнес, който спечели „BELLEBOX“ , най- прогресивна IT компания който заслужено отиде при „Strуpes LTD и приз за „Софтуерни разработки в полза развитието на туризма и смарт туристическите решения в Община Бургас“, който отиде при URBO Studio.

В категория „Община с принос в развитието на бизнеса в региона“ красивата статуетка отиде при община Созопол.

Гран При за цялостен принос в развитието на бизнеса в региона за 2023 г беше връчена на Индустриален и логистичен парк- Бургас.

Burgas Business Awards, се проведе за трета, поредна година. Номинационното издание, освен да окаже нужното признание на бизнеса в Бургас и региона, има за цел и да популяризира местните компании, да стимулира, утвърждава и подпомага фирмите, и в същото време да даде възможност да изпъкнат преимуществата им сред конкуренти от цялата страната и от чужбина, да подпомогне техните амбициозни проекти и да акцентира върху местния потенциал и заложени цели за развитие.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви