Най-вероятният водач на листата на „Продължаваме промяната“ за Бургас на предстоящите парламентарни избори е акад. Николай Денков.

Това потвърдиха председателите на партията Асен Василев и Кирил Петков, които днес се срещнаха с своите симпатизанти в града ни.

Василев поясни, че останалите имена в бургаската листа ще станат ясни на Националния съвет през следващата седмица.

Самият водач  на листата обаче днес не присъства на срещата с бургазлии заради свой ангажимент в чужбина.

От своя страна Кирил Петков не пропусна отново да захапе досегашния си партньор в сглобката Бойко Борисов.

Първото нещо, на което Борисов трябва да отговори е дали ще се откачи на зависимостите си от Пеевски. Това, което ние видяхме и виждаме е, че г-н Пеевски държи т.н. „инфраструктура“ – прокуратура и служби, а г-н Борисов държи гласовете, което пък гарантира да няма реформа в тях. Въпросът е, че те трябва да се разграничат един от друг, за да можем да вървим напред, защото не вярвам, г-н Пеевски ще даде доброволно своята власт, а г-н Борисов, докато го държат с тази зависимост, не може да направи нещата, които всички българи искаме – да има справедливост, да няма нагласени конкурси и най-честните хора да влизат в регулаторите, службите, прокуратурата и Висшия съдебен съвет. Защото иначе само си говорим за реформи, а ние искаме промяна. Самите хора в ГЕРБ не искат тази зависимост от Пеевски, такива като Росен Желязков и Мария Габриел, които са карани да правят неща против тяхната воля“ , каза той.

Петков допълни, че „Продължаваме промяната“ са готови за разговори за съставяне на правителство с ГЕРБ, ако те имат волята за реформи и без никой да се чувства, че е собственик на държавата и институциите.

„Тогава можем да говорим, нямаме проблем. Тук не става дума за лични нападки, а за институционални зависимости, от които трябва да се отървем. Всъщност г-н Борисов трябва да се отърве първо, за да може неговите депутати да гласуват свободно“ , поясни Петков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви